Siverek'te askerlik hizmetini yerine getiremeyen 47 engelli, aileleriyle birlikte 107. Topçu Alay Komutanlığı'na geldi. Engellilere ilk olarak askeri kıyafet giydirildi. Ardından yemin etmek için tören alanına gelen engelliler, ilk olarak saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudu. Ailelerinin de izlediği engelliler, Mehmetçiklerin yardımıyla bir elini silaha bir elini de arkadaşlarının beline koyarak, kendilerine söyletilen andı tekrarlayarak yemin etti.

Törende bir konuşma yapan 107. Topçu Alay Komutanı Kurmay Albay Ali Uçarı, "Her Türk erkek vatandaşının büyük bir gururla yaptığı askerlik hizmeti için rahtsızlıklarından kısa bir süre aramızda bulunacak olan kahraman Siverekli gençlerin yemin töreninde sizleri aramızda görmekten bahtiyarız. Mehmetçik dürüstlüğün fedakarlığın vatan ve millet sevgisinin hoşgörü ve temizliğin simgesel adıdır" dedi.

Engellilerin askerlik törenine Kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu, Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, kurum amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törenin ardından engelli askerler fotoğraflar çektirdi.



MS(HK/SS)