Adıyaman'ın Kahta ve Şanlıurfa'nın Siverek ilçelerini birbirine bağlayan karayolunun kesiştiği noktada bulunan Atatürk Baraj Gölü'nde araçları karşıdan karşıya geçiren 2 feribotun yetersiz kalması nedeniyle zaman zaman burada uzun kuyruklar oluşuyor. Saat başı kalkan ve her seferinde yaklaşık 10 aracı karşıya geçiren feribot için araçlardakiler zaman zaman saatlerce bekliyor.

Feribotlarla karşıdan karşıya geçmek için saatlerce beklemek istemeyenler ise Kahta- Adıyaman- Bozova güzergahında yaklaşık 180 kilometre yol katlederek Diyarbakır-Şanlıurfa karayoluna çıkıyor ve gidecekleri yere buradan ulaşmaya çalışıyor.

Kahta- Siverek'i birbirine bağlayan yolun kesiştiği noktada yapımı devam eden köprü çalışmalarının bir an önce tamamlanmasını isteyen araç sürücüsü Turan Özfidan, "Ben saydım önümde tam 80 araç var. İki feribot çalışıyor ve her bir feribot ancak 10 araç alabiliyor. Biri giderken diğeri geliyor ve bu da her 10 aracın bir saatte karşıdan karşıya geçmesi demek. Yani ben 8 saat sonra karşıya geçebileceğim. Burada yapımı devam eden köprünün inşaat çalışmalarının bir an önce hızlandırılması gerekiyor veya köprü bitene kadar buraya ek feribotların getirilmesini istiyoruz. Bu şekilde insanlar mağduriyeti önlenebilir" dedi.

Diyarbakır'a giden araç içindeki yolculardan Arif Temel ise "Bulunduğumuz nokta ile Diyarbakır arası 130 kilometre. Ancak önümüzde 90 araçtan fazla var. Bu da, zamana karşı çalışan bizim gibi yolcular için buradan geçişin imkansız olduğunu gösteriyor. Şimdi biz buradan Kahta-Adıyaman ve Şanlıurfa'nın Bozova İlçesi güzergahını kullanarak Şanlıurfa-Diyarbakır karayoluna çıkacağız. Bu da yaklaşık 320 kilometre yol demektir. Bu da büyük bir maddi kayıp. Buna bir çare bulunması gerekir" diye konuştu.

Saat başı kalkan feribotlara binmek için saatlerce sıra bekleyen özellikle minibüslerdeki yolcular ise bu anları farklı şekilde değerlendirme yoluna gitti. Yolcular, beklerken göl kenarında yer sofrası kurarak piknik yapıyor, beraberinde getirdikleri piknik tüpleriyle çay demliyor, kuyruk çilesini keyfe dönüştürüyor.



SK(GG/SS)