Siverek Belediyesi, Ramazan ayı öncesi ilçedeki ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımında bulunma kararı aldı. Başlatılan çalışmalarda, ilçenin 21 mahallesinde belediye görevlileri tarafından araştırma yapıldı. Araştırmada ihtiyaç sahibi 2 bin 500 aile belirlendi.  Çalışmanın tamamlanmasının ardından içerisinde yağ, şeker, makarna, pirinç, mercimek ve kurufasulyenin bulunduğu 35 kiloluk yardım paketleri hazırlandı.

GECE EVLERİNE TESLİM EDİLİYOR

Belediye ekipleri, ihtiyaç sahibi ailelerin rencide olmasının önüne geçmek için, yardım dağıtımını hava karardıktan sonra ve kadın personel aracılığı ile yapıyor. Dün gece başlatılan ve 1 hafta sürmesi beklenen çalışmayı koordine eden ve evlere tek tek giden Siverek Belediyesi Başkan Yardımcısı Fatime Sun Dağlı şöyle dedi:

"Ramazan nedeniyle gıda paketlerini ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Sosyal belediyeciliğin temel yapı taşı olduğu inancında olan başkanımızın talimatı doğrultusunda 2 bin 500 ailemize gıda yardımını yetiştirmek için çalışıyoruz. Ailelerimizin rencide olmasını önlemek için yardımları geceleri bayan personelimiz teslim ediyor."



MS(HK/COŞ)