Siverek’te akşam saatlerinde başlayan fırtınanın ardından aniden bastıran yağmur, ilçede yaşamı felç etti. Yaklaşık yarım saat süren şiddetli yağmur, yaklaşık 200 ev ve işyerinin su baskınına uğramasına yol açtı. İlçenin en büyük bulvarı olan İnönü Bulvarı, yarım saatlik yağışla birlikte suyla dolunca araçlar hareket edemedi. Yağıştan dolayı bulvar üzerinde maddi hasarlı kazalar meydana geldi.

AĞAÇLAR DEVRİLDİ, CAMİYİ SU BASTI

Şiddetli yağmur, bayram alışverişi nedeniyle dışarıda bulunan vatandaşların mağdur olmasına yol açtı. Ani yağmur nedeniyle kaldırımlarda vatandaşlar, ayakkabı ve çoplarını çıkararak evlerine ulaşmak için koşmaya başladı. Cadde üzerinde bulunan ağaçlar devrilip yollara savurulurken, ilçe merkezinde bulunan Sulu Cami’de sağanak yağış nedeniyle su baskını yaşandı. Yağışlardan dolayı ilçe merkezinde elektrik hatları zarar gördü. İlçede bir süre enerji kesintisi yaşandı.

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Sağanak yağışın ardından Siverek Kaymakamlığı kriz masası oluşturdu. Siverek Belediyesi ise 100 kişilik ekip kurarak sel felaketlerinin yaşandığı ev ve iş yerlerinde müdahalede bulunarak hasar tespiti yapacak.

 

MS (RT)