Siverek İl Yapma ve Kalkındırma Derneği tarafından 'Haydi bir dünya rekoru kıralım' adı altında organize edilen etkinlik için 56 kişilik bir ekip kuruldu. Proje ekibi hedeflenen sayıya ulaşabilmek için aylar öncesinde ilçenin değişik semtlerinde bulunan billboardlara Türkçe, Kürtçe, Zazaca pankartlar asıp el ilanları dağıttı.

70 bin civarında öğrenci sayısı bulunan Siverek’te rekor denemesinin gerçekleşmesi amacıyla davul- zurna çalınarak, kalabalık toplanmaya çalışıldı. Rekor denemesi için öğrenciler ve vatandaşlar, Şirinkuyu Mahallesi'nde bulunan Firkan Tüysüz Stadyumu'na akın etmeye başladı.

Stadyuma gelenlerin sayısının 30 bini bulmasıyla da herkes aynı anda 'Ahmet Arif'in Anadoluyum Ben' adlı şiirini okuyacak.

CİVAN HACO TELEKONFERANS KATILACAK

Guinness Rekorlar Kitabı'na girebilmek için stadyumu dolduran binlerce kişiyle birlikte 'Anadoluyum Ben' adlı şiirini Kürt şarkıcı Civan Haco'nun da telekonferans sistemiyle etkinliğe katılacağı öğrenildi.

Projeyle ilgili bilgi veren Siverek İl Yapma ve Kalkındırma Dernek Başkanı Muzaffer Bayram, şöyle konuştu:

"Projenin dünya rekorunun kırmanın yanı sıra ilçedeki değerleri ön plana çıkarma, yaşanan sorunları masaya yatırma, ilçenin kültürünü tanıtabilme, birlik ve beraberlik duygusunu aşılayabilme amacıyla böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptık. İnşallah 30 bin kişilik bir rekorla Guinness’e gireriz."

REKOR MALATYA'NIN ELİNDE

Malatya'da 2011 yılının Temmuz ayında aynı anda 23 bin 822 kişinin katılımıyla kırılan rekor, tescillenerek Guinness Rekorlar Kitabı'na girmişti. İnönü Stadı'nda yapılan denemeye katılanlar, önce ellerindeki kitabın bir bölümünü sessizce okudu. Daha sonra sunucu ile birlikte 20 dakika sesli bir şekilde, Victor Hugo'nun 'Garip Bir Yolcu' adlı  kitabından 4 sayfa okundu. Biletlerin noter huzurunda sayıldığı ve Malatya'nın gerçekleştirilen bu rekor denemesi ile Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hak kazandığı bildirildi.



MS(SS)