Ulu Cami ve Darüşşifası'nın dünyaya tanıtılması amacıyla düzenlenen programın açılışı Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Programa Vali Ali Kolat, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, AK Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin, Ali Turan ve Mesude Nursuna Memecan, CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanvekili Prof Dr. Metin Ekici'nin yanı sıra 37 ülkeden gelen 300 konuk katıldı.

Program öncesi tarihi Ulu Camii ve Darüşşifasının fotoğraflarından oluşan sergi gezildi. Programda Divriği Ulu Camii ve Darüşşifasının bir başyapıt olduğunu belirten UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanvekili Prof Dr. Metin Ekici, "Sivas bütün kurumları ile kültürel mirasına sahip çıkıyor. Bu kültürel mirasın korunması için ciddi çaba sarf ediyor. Divriği Ulu Camii de dünya kültür mirasına bir başyapıt olarak sunulmuş bulunmakta ve bunu gerçektende hak ediyor" dedi.

AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Ekrem Erdem ise Ulu Camii'yi görmek için Sivas'a gelenlerin çok farklı güzellikler ve kültürlerle karşılacaklarını belirterek, "Bizim Divriği Ulu camiyi en iyi şekilde insanlığa tanıtarak insanlığa mal etme gibi tarihi bir görevimiz var. Biz eserlerimizi insanlığa tanıtmakta geç kaldık" dedi.

Vali Ali Kolat ise bu anlamlı eseri tüm insanlığın tanımasını istediklerini dile getirdi ve programa katılan Türkiye'yi ve Sivas'ı anlatan 'Bir çay daha lütfen' kitabının yazarı Amerikalı Katharine Branning'e hayat ağacı motifli tablo hediye etti.

Etkinliğin ikinci bölümü yarın Kangal ve Divriği gezisi ile devam edecek.



HÖ(EA/ESM)