Sivas Valisi Ali Kolat ve eşi İlksen Kolat arazi tipi makam aracı ile dün saat 18.30 sıralarında Kayseri'den dönerken kent merkezi yakınlarında buzlu yolda kayarak devrildi. Kazada Sivas Valisi Ali Kolat ve eşi İlksen Kolat, koruma polisi Aydın Demir ve şöför Mehmet Nadir Acar, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazayı yara almadan atlatan Vali Ali Kolat ayakta tedavi görürken, burnu kırılan eşi İlksen Kolat geceyi hastanede geçirdi. Tedbir amaçlı geceyi hastanede geçiren Vali Kolat ve eşi İlksen Kolat, bu sabah yapılan son kontrollerin ardından taburcu edildi.

Vali Kolat hastaneden yürüyerek çıkarken burunda kırık olduğu tesbit edilen eşi İlksen Kolat ise tekerlekli sandalye ile hastaneden çıktı. Vali Kolat ve İlksen Kolat kapı önünde bekleyen araca binerek hastaneden ayrıldı. İlksen Kolat'ın tedavisinin evde devam edeceği belirtildi. Kazada kolu kırılan koruma polisi Aydın Demir ve belinde ağrı olan şöför Mehmet Nadir Acar'ın ise tedavilerinin devam ettiği açıklandı. Vali Ali Kolat, şöyle dedi:

"Gerçekten sıkıntılı bir kaza atlattık. Ancak, çok şükür gerek bende gerek eşimde gerekse koruma ve şöförümüzde endişe edecek bir durum yok. Hayati tehlike arzeden bir durum yok. Eşimin burnunda muhtemel bir kırık var. Ondan kaynaklanan bir baş ağrısı var. Korumamızın da sağ kolunda kırık var. Bende Allah'a şükür hiçbir şey yok. Tedbir amaçlı eşim müşahade altına alındı bu nedenle bu geceyi hastanede geçirdik. Ben de refakat ettim. Eşimin gerekli takipleri bundan sonra evde yapılacak. Hepimiz iyiyiz. Bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederiz."



HÖ(EA/İD)