Sivas'ta Kurban Bayram'nın ilk günü kesime götürülürken kaçan boğa, sahiplerini yaklaşık 3 saat uğraştırdıktan sonra yakalandı.

Olay, sabah 10.30 sıralarında Şeyşamil Mahallesi'nde meydana geldi. 47 yaşındaki kurban hissedarı Ömer Topuz ve beraberindekiler teslim aldıkları boğayı kesmek için demir zincirle evlerinin önüne bağladı. Zincirini kopararak kaçan boğa, yaklaşık 3 saat boyunca kurban hissederları peşinden koşturdu. Zaman zaman kendisini yakalamaya çalışanlara da saldıran boğa bir türlü durdurulamadı. D-200 karayoluna çıkan ve şehrin çeşitli caddelerinde kovalanan kurbanlık tosun yakalanamayınca belediye ekiplerinden yardım istendi. Sivas Belediyesi'nin hayvan barınağı görevlileri uyuşturucu iğne atan tüfeklerle olay yerine geldi. Erzincan- Erzurum çevreyolu üzerindeki bir arazide hayvana yaklaşan görevliler bir kaç kez uyuşturucu iğne fırlattı. Bir süre daha kaçmaya devam eden kurbanlık hayvan iğnelerin etkisi ile sersemleyerek Türkistan Caddesi üzerinde durdu. Kurbanlık tosunun başına belediye ekipleri tarafından köpek aparatı takılarak etkisiz hale getirildi. Bilali Habeşi Camisi önünde bayılan hayvan, yoldan geçen kasap İlyas Mercimek tarafından kurban edildi.

Kurban hissedarlarından Ömer Topuz, "Hayvanı getiren adamın üzeri kanlıydı. Onun kokusunu alınca demir zinciri koparıp kaçtı. Saatlerce kovaladık, çok yorulduk" diye konuştu.