Sivas'ta sabah bayram namazının kılınmasının ardından kurban kesim işlemi belediyenin belirlediği yerlerde başladı. Erken saatlerden itibaren kesim yerlerine akın edenler, kısa sürede hayvanları kurban etti. Kesim yerlerinde özellikle traktörlerdeki vinçler aracılığıyla büyükbaş hayvanlar ayaklarından kaldırıldıktan sonra yere yatırılarak kesildi. Kesim işleminin yapıldığı yerlerde yapılan tüm uyarılara rağmen çocukların ön planda yer aldığı görüldü.

Kesim yerlerinde zaman zaman zorluklar da yaşandı. Kesmek için yatırılmaya çalışılan hayvanlar ile sahipleri arasında mücadeleler yaşandı. Vinçle kaldırılan bir hayvanın ağırlığı nedeni ile traktörün ön kısmı havaya kaltı. Vatandaşlar traktörün ön tarafına ağırlık yaparak indirdi. Kesim yerlerine asılan 'Bayramınız sağlıklı olsun' pankartlarına rağmen temizliğe dikkat edilmediği görüldü. Kentte sanayi çarşısı ile mahalle araları ve bazı yollarda da kesimler yapıldığı görüldü.

NİŞANLIYA KURBANLIK HEDİYESİ

Kentteki gelenek ve görenekler kapsamında Resul Kündem adlı gencin nişanlısı Göksenil Hayrkır'a hediye olarak aldığı kurban dikkat çekti. Geleneklere göre tüyleri boyanarak süslenen, balon ve alnına nazarlık takılan kurbanlık, daha sonra kesildi.



EA,HY,GC(EA/SS)