Sivas'ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, kent meydanındaki Atatürk Antı'na çelenk sunulması ile başladı. Ardından 4 Eylül Stadı'nda devam eden törenlerde ilk olarak günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Geçit töreni ile devam eden program, çocukların gösterileriyle renklendi. Törende Türk Hava Kurumu paraşütçüleri stada atlayış gerçekleştirdi. Çok sayıda vatandaşın da çocukları ile birlekte izlediği törende bazı okul öğrencileri de halk oyunları gösterisi yaptı. Kazım Karabekir Paşa İlköğretim Okulu ekibinin gösterisi sırasında halk oyunları eğitmeni Muhammet Aytekin de dayanamayıp çocukların arasına girerek zeybek oynadı.

Törende eğitilebilir engelli öğrenciler de dans gösterisi yaptı. Engelli öğrencilerin gösterisi büyük alkış alırken aralarında küçük çocukların da bulunduğu jimnastik grubunun gösterileri de hayranlıkla seyredildi. Törene aileleri ile birlikte gelen engelli çocuklar gösterileri en ön sıralarda seyretti. Final gösterisinde ise Kurtuluş Savaşı'ndan bugüne gelinen süreç anlatıldı. Şehitleri temsil eden öğrencilerin yüzleri bayrak ile kapatıldı.

ÇOCUKLAR ÇALIŞTI

Stattaki törende çocuklar aileleri ile birlikte neşe içerisinde gösterileri seyrederken, bazı çocukların ise tribünlerde simit ve elma şekeri satması dikkat çekti.

SOKAKTA FARKLI MANZARA

Kent sokaklarında ise bayramın farklı iki yüzü objektiflere yansıdı. Sabahın erken saatlerinden itibaren bayram için özel kayfetlerini giyen ve kutlamaların yapılacağı stada giden çocuklar, tören bitiminde neşe ile caddelerde yürüdü. Çocukların bayramdan döndüğü anlarda dilencilik yapan annelerinin kucağındaki çocuklar ise dikkat çekti.



GC(EA/CK)