Sivas'ta geçici inşaat işlerinde çalışan evli ve 5 çocuk sahibi Murat Kahya'dan bir süre haber alamayan yakınları durumu polise bildirdi. Başvuru üzerine teknik takip başlatan polis ekipleri, Kahya'nın en son 22 yaşındaki M.Y. adlı kadın ile zaman zaman inşaatlarda birlikte çalıştığı arkadaşı Ahmet Ö. ve Yasin D. ile görüştüğünü belirledi. Bu kişileri gözaltına alan polis ekipleri ifadelerine başvurdu. Alınan ifadeler doğrultusunda Murat Kahya'nın öldürüldükten sonra gömüldüğünü belirleyen ekipler, şüphelilerin yer göstermesi sonucu dün Karşıyaka Mahallesi ve Yenice Köyü arasındaki yüksek bir tepede 100 metrekarelik bir alanda arama yaptı.

Yapılan aramada 4 ayrı çukura gömülmüş ceset parçaları bulundu. Bulunan parçalar kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Yapılan sorgulama işleminin ardından şüpheliler M.Y. ile Ahmet Ö. ve Yasin D. bugün geniş güvenlik önlemi altında adliyeye getirildi. Polis ekiplerinin şüphelilerin görüntüsünün alınmaması için özel çaba sarfettikleri görüldü.

CİNSEL İLİŞKİ ANLAŞMAZLIĞI

Olayda öldürülen Murat Kahya ile Ahmet Ö. ve Yasin D.'nin diğer şüpheli M.Y. ile cinsel ilişki kurmak için Karşıyaka Mahallesi'nde bir evde buluştukları, ancak aralarında anlaşmazlık ve buna bağlı olarak kavga çıktığı bildirildi. Bunun üzerine şüphelilerden Ahmet Ö.'nün, Murat Kahya'yı av tüfeğiyle göğsünden vurarak öldürdüğü, diğer zanlılarla birlikte cesedi 4 parçaya ayırdıktan sonra benzinle yakıp söz konusu araziye götürüp gömdükleri öğrenildi. Adli makamlara sevk edilen şüphelilerin sorgusu sürüyor. Olayda öldürülen Murat Kahya'nın 14- 7 yaşları arasında 5 çocuğu bulunan ilk eşinden 2011 yılında boşandığı ve Nisan ayında ikinci evliliğini yaptığı öğrenildi. Kahya'nın bu yıl içerisinde Muğla'nın Milas ilçesine giderek yerleştiği, zaman zaman ise Sivas'a yakınlarını ziyarete geldiği öğrenildi.