Başbakanlık Tanıtım Fonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkıları ile Sivas Valiliği tarafından gerçekleştirilen program kapsamında aralarında gazeteci, yazar ve temsilcilerin bulunduğu 37 ülkeden 300 kişi Sivas'a geldi. Divriği İlçesi'nde bulunan ve 1985 yılından bu yana UNESCO'nın dünya mirası listesinde yer alan tarihi Ulu Cami ve Darüşşifası'nın dünyaya tanıtılması amacıyla gerçekleştirilen programın ilk gününde katılımcılar kent merkezindeki tarihi mekanları gezdi. Yabancı katılımcılar tarafından gezilen Arkeoloji Müzesi, Çifte Minareli Medrese, Buruciye Medresesi, Gökmedrese, Kongre müzesi gibi tarihi değere sahip mekanlar büyük ilgi gördü. Özellikle yurt dışından gelen basın kuruluşlarının temsilcileri kentin tarihi dokusu ile yakından ilgilendi.

Katılımcılar, kent gezisinin ardından Kongre Müzesi bahçesinde gerçekleştirilen halkoyunları ve mehter gösterisini izledi. Katılımcılar mehter takımına büyük ilgi gösterirken bazıları da bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sivas Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, program kapsamında gelen konukların kentin tanıtımı için büyük önem taşıdığını söyledi. Pürlü, "Program kapsama 40 ülkeyi davet etmiştik. 37 ülke katıldı. Yurt dışından çok sayıda basın mensubu da davetimiz üzerine kente geldi. Program kapsamında 98'i yurt dışından olmak üzere 300 konuğumuz var. Bu programın amacı dünya mirası listesinde yer alan Divriği Ulu Camii ve Darüşşifasını tanıtmaktı. Bu nedenle dünya basının Sivas'a davet ederek bu muhteşem eserin dünya gündemine taşınmasını istedik. UNESCO temsilcisi olarak 15'in üzerinde ülke katıldı, ama dünya basını bu etkinliğe büyük ilgi gösterdi. Bugün bu etkinliğimizin Sivas ayağını gerçekleştirdik" dedi.

Programın ikinci gününde katılımcıların Kangal ve Divriği İlçesi'ne götürüleceği öğrenildi. Yarın Kangal'da dünyaca ünlü Kangal köpekleri üretim çiftliğinin ve balıklı kaplıcanın gezilip görüleceği, ardından da Divriği İlçesi'ndeki tarihi Ulu Cami ve Darüşşifası'nın gezileceği belirtildi.