Türk Eğitim-Sen Sivas Şubesi üyelerinden oluşan yaklaşık 70 kişi, kent meydanında bir araya geldi. Sağanak yağmur altında grup adına açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Muzaffer Karadağ, eğitimin öncelikli uygulaması olan öğretmenlerin yaşadığı sorunların çözülmeden ve beklentileri karşılanmadan verimli bir eğitim sağlanmasının mümkün olmayacağını belirtti.

ÖĞRETMENLER SADECE 24 KASIM'DA İTİBAR GÖRÜYOR

Öğretmenlerin sadece 24 Kasım'da itibar görmesinin doğru olmadığını ifade eden Karadağ, özellikle son dönemde başbakan ve ilgili bakanların öğretmenler ile ilgili söyledikleri 'Öğretmenler haftada 15 saat çalışıyor. Öğretmen maaşlarını artırırsak diğer memurlara ayıp olur' gibi sözlerin incitici olduğunu, "Yöneticilerimizden adeta bir gün övgü, 364 gün ise hakaret işitir olduk. Öğretmenlere yönelik bu tür rencide edici söylem ve tutumların bir süreklilik ve adeta bir strateji doğrultusunda yinelenerek kamuoyu gündemine sunulması, maalesef netice itibarıyla öğretmenlik mesleğinin itibarını değiştiren ve öğretmene yönelik olumsuz yargıların oluşmasını sağlayan bir sonuç doğurmaktadır. Kamuoyu yakinen şahit olmaktadır ki, son yıllarda öğretmene yönelik şiddet vakaları fahiş oranda artış göstermiş, bu hadiseler neredeyse sıradan adli vakalar hürriyeti kazanmıştır. Öğretmen, öğrencinin, velinin, idarecinin, siyasetçinin, vatandaşın kısacası her önüne gelenin itip horlayabileceği bir kişilik olarak görülür olmuştur." dedi. 
MESLEKİ İTİBARIMIZA, ONURUMUZA DOKUNMA

Muhatap olduğumuz sıkıntılar ve mesleki itibarımızın olabildiğince rencide edildiği bu zamanda eğlenceli, yemekli toplantılar yapmayacaklarını ancak öğretmenlerin problemlerinin daha yoğun gündeme getireceklerini söyleyen Karadağ, "Öğretmenlerimize ve daha doğrusu ülkemizin geleceğine sahip çıkılmak adına 24 Kasım'ı kutluyoruz. Ülkemize, milletimize, geleceğimize sahip çıkma adına diyoruz ki, 'Parasız yaşarız ama mesleki itibarsız, onursuz asla. Lütfen mesleki itibarımıza, onurumuza dokunma'. Yöneticilerimizin eğitime bakış açısı değişmeden ülkemizde öğretmenlerin kırılan onurları ve mesleki itibarları düzelmeyecektir" diye konuştu.

Açıklamanın ardından etkinliğe katılan öğretmenlere karanfil ve aşure dağıtıldı.
 
EA(EA/AK)