Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde yol kenarına terör örgütü PKK tarafından yerleştirilen mayının patlatılması sonucu şehit olan jandarma er Musa Topaloğlu'nun Sivas'ın Ulaş İlçesi'ne bağlı Küpeli Köyü'nde yaşayan ailesine acı haberi Ulaş Kaymakamı Ali Altınkayak ile askeri yetkililer verdi. Tokat'ta asfalt şantiyesinde çalıştığı öğrenilen baba Fatih Topaloğlu, acı haberi alınca köye geldi. 5 çocuklu Fatih-Serpil Topaloğlu çiftinin en büyüğü olan, 3 kız ve 1 erkek kardeşi bulunan Musa Topaloğlu'nun şehit haberi köyde büyük üzüntüye neden oldu. Şehidin evine Türk bayrağı asılırken, köylüler de ailesine başsağlığı ziyaretinde bulundu.

Büyük üzüntü yaşayan şehit babası Fatih Topaloğlu, 13 yaşındaki oğlu Oğuzhan Topaloğlu'nun elini hiç bırakmadı. Acılı baba, "Bir oğlum daha var gerekirse onu da göndereceğim" derken, oğluyla en son Ramazan Bayramı'nda görüştüklerini dile getirdi. Şehidin tezkeresini almaya 4 ay kaldığı öğrenildi.

Yarın Diyarbakır'da düzenlenecek törenin ardından Sivas'a gönderilecek olan şehit jandarma er Musa Topaloğlu'nun cenazesinin köyünde toprağa verileceği öğrenildi.

EA,HY(EA/SSA)