Yıldızeli İlçesi'ne bağlı Alacalı köyü yakınlarında dün arazide hayvan otlatan İsmail Kurt'un tabancayla vurarak öldürdüğü Abdulkadir ve Ramazan Görgün isimli iki kardeşe Numune Hastanesi'nde otopsi işlemi yapıldı. Otopsinin ardından cenazeler Yıldızeli İlçesi'nde  ailelerinin yaşadığı Görgünler mezrasına götürülerek helallik alındı. Daha sonra Yıldızeli Belediyesi'ne ait cenaze aracı ile ilçeye getirilen iki kardeş, kılınan cenaze namazının ardından ilçe mezarlığında toprağa verildi. Cenaze namazına Yıldızeli Belediye Başkanı Selim Baş ile çocukların yakınları ve akrabaları katıldı. Yakınlarının cenazelerin defni sırasında gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

HUSUMETTEN ÖLDÜRMÜŞ

Bu arada olayın ayrıntıları da netlik kazandı. Arazide hayvan otlatan 40 yaşındaki İsmail Kurt, köyün yakınlarında bulunan arazide kayalar üzerinde oturan çocukları görerek yanlarına gittiği, çocuklara sırayla babalarının kim olduğunu sorduğu öğrenildi. Çocuklardan Abdul Kadir Görgün'ün babasının Veysel Görgün olduğunu söylemesi üzerine daha önce babasıyla aralarındaki husumetten dolayı tabancasını çıkarak başına doğru ateş etti. İlk kurşun Abdul Kadir'in yüzünü sıyırınca, zanlı bir kez daha başına ateş ederek vurdu. Bu sırada kardeşi Ramazan Kurt, telefonla yakınlarını aramaya çalıştı. Ona da aynı soruyu soran Kurt, aynı cevabı alınca bir el kafasına bir el de karın boşluğuna ateş ederek Ramazan Görgün'ü de vurdu.

İki kardeşin yanında bulunan amca çocukları Emre Görgün'e yönelen katil zanlısı İsmail Kurt'un ona da babasının kim olduğunu sorduğu, İbrahim Görgün olduğunu öğrenince ateş etmek yerine, "Hemen buradan uzaklaş" diye gönderdiği belirlendi. Görgünler mezrasına giden Emre Görgün'ün olayı yakınlarına anlattığı, ardından polise haber verildiği belirlendi.

Olay sonrasında polis ekiplerince yakalanan ve sorgusunda cinayetleri daha önce aralarındaki husumete bağlı olarak işlediğini itiraf eden İsmail Kurt, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HY (EA/SSA)