54'üncü hükümetin Başbakanı ve Milli Görüş Lideri Necmettin Erbakan, vefatının 1'inci yılında çeşitli etkinliklerle anılıyor. SP tarafından Erbakan haftası olarak belirlenen hafta nedeniyle partinin Sivas İl Başkanlığı tarafından 4 Eylül Spor salonunda bir program düzenlendi. Düzenlenen programa SP Genel Başkan Başdanışmanı Dr. Fatih Erbakan'ın yanı sıra çok sayıda partili katıldı. Kuran okunması ile başlayan programda merhum genel başkan Necmettin Erbakan ile ilgili görüntüler sinevizyona yansıtıldı. Programda daha sonra ezgileriyle Ammar Acarlıoğlu sahne aldı. 

Babasının gençlik yıllarını ve siyasi hayatını anlatan Fatih Erbakan, "Bu gecemizde öylesine bir lideri anıyoruz ki, o lider hiç kimselerin ağzına bile almaya cesaret edemediği bir dönemde, 1960'lı yıllarda, konuşmalarına 'Cennet Mekan Abdulhamid Han' diye başlayan bir liderdi. Bütün siyasetçilerin, bütün milletvekillerinin, bütün devlet adamlarının çekindiği, korktuğu, dünyanın süper gücü olarak gördüğü Amerika için daha 1980'li 1990'lı yıllarda meclis kürsüsünde yaptığı konuşmalarda 'Banane Amerika'dan' diyen bir lideri anıyoruz" dedi.

Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı anma programı saat 19.30'da başlayıp saat 23.00'e kadar devam etti. Partililerin beraberinde getirdikleri çocukların bir kısmı sahnede oyun oynarken, bazılarının ise programın uzaması nedeniyle uyuduğu görüldü.



GC (EA/RT)