Sivas Valiliği ile Sivas Belediyesi yaklaşık 2 ay önce kent merkezinde, sokakta küfür ve argo sözcük kullanımını azaltmak için 'küfürsüz hava sahası' adı altında proje başlattı. Proje kapsamında pilot bölge seçilen Gökçebostan ve Akdeğirmen mahallelerinde parklara, 'Küfürlü konuşanları uyaralım' ve "Mahallemizde argolu konuşmayalım' yazılı levhalar koyuldu. Ayrıca park alanı içerisinde bulunan hala sahalara da 'Dilini küfürden, argodan koru' ve 'Argo hayatımızdan çık git' yazılı pankartlar asıldı.

Projenin uygulandığı mahallelerde yaşayanlar uygulamadan memnun olduklarını dile getirirken, hayata geçirenlere teşekkür ettiler. Gökçebostan mahallesi sakinleinden Mehmet Karahan, "Bu uygulama çok güzel oldu. Parkta oynayan çocuklarımız bu uyarıları dikkate alıp küfürlü konuşmuyorlar. Yapanlardan Allah razı olsun. Levhaları gören insanlar kendine çekin düzen veriyor. Bu sayede parklar daha iyi ve güvenle oturulur hale geldi. Uygulamadan sonra parkta herhangi olumsuz bir olay yaşanmadı." dedi.

DİĞER PARKLARA DA KONULACAK

İki mahalledeki parklara konulan levhaların diğer parklara da konulacağını belirten Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Muaz Uzun, "Proje kapsamında ilk olarak iki mahalledeki parklara yazıları astık. Bu uygulama halkımız tarafından oldukça yoğun ilgi gördü. Diğer parklarımıza da koymayı düşünüyoruz. O parkta oynayan çocuklardan 8-10 tanesi uyarıları dikkate alırsa bizim için kardır. Müslüman Türk milleti edepli, ahlaklı, faziletli bir millettir. Dolayısıyla çocuklarımızın da ecdadımızın bu değerlerine sahip çıkarak yaşamalarını istiyoruz. İnşallah bu arzumuza kavuşuruz" diye konuştu.



GC(EA/AK)