Türkiye genelinde olduğu gibi kar yağışı Sivas'ta da hayatı olumsuz etkiliyor. Sivas'ta 3 gündür devam eden kar yağışı nedeniyle 389 köy yolunun ulaşıma kapandığı öğrenildi. Kapanan köy yollarını açmak için İl Özel İdaresi ekipleri seferber oldu. Yüksek kesimlerde 1 metreyi bulan kar nedeniyle iş makineleri ve ekiplerin köy yollarını açmakta güçlük çektiği gözlendi. Yol açma çalışmalarını yerinde inceleyen İl Özel İdare Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü İsmail Güner, "İl Özel İdaresi olarak merkezle birlikte 17 ilçemizde toplam 106 iş makinesi 210 personel ile karla mücadele çalışmalarını yürütüyoruz" dedi. Güner, şu bilgileri verdi:

"Kar yağışı mevsim itibariyle beklentimizin üzerinde oldu. Karın sulu yağması zeminde sıkıntı yarattığı için iş makinelerimiz zorlanıyor. Ancak bir problemimiz yok, mesai, zaman gözetmeksizin çalışıyoruz. Özellikle doğum ve hastalık gibi olaylara 24 saat 112 Acil Sağlık Hizmetleriyle müşterek ve koordineli çalışarak müdahale ediyoruz. Bilgi geldiği anda iş makinelerimizi hangi köyde hasta varsa oraya yönlendiriyoruz. Bugün toplamda ilimizde 389 köy yolumuz kapalı, bunları ulaşıma açmak için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Bizi en çok gece yaşanan tipi olumsuz etkiliyor." 
Bu arada İl Özel İdaresi ekiplerinin köy yollarını açmak için yaptıkları çalışmayı yerinde görüntülemek için bölgeye giden gazeteciler de zor anlar yaşadı. Yer yer bir metreyi bulan zeminde görev yapan gazeteciler kara batınca yardımlarına meslektaşları koştu. Kar yağışı nedeniyle bazı yaban hayvanlarının su kenarına indikleri gözlendi. Ekiplerin çalışmalarını yaptıkları bölgede dolaşan iki domuz dikkat çekti. 
 
HY(EA/SS)