Sivas Numune Hastanesi'ne bacağındaki varis şikayeti ile giden pide fırınında çalışan 2 çocuk babası Özgür Çelik, aynı gün içerisinde ameliyata alındı. Kalp ve Damar Cerrahisi doktorları tarafından kapalı lazer sistemi ile gerçekleştirilen operasyon 1 saat sürdü. Kentte ilk kez gerçekleştirilen ameliyatın başarılı geçtiği belirtildi.

"HASTALAR DAHA ÇABUK NORMALE DÖNÜYOR"

Lazer sistemi ile gerçekleştirilen operasyonların kendilerine ve hastalara çeşitli avantajlar sağladığını belirten Opr. Dr. Zeki Talas, "Varis hastalığı nedeniyle yatışını yaptığımız hastaya Sivas'ta ilk kez kapalı lazer sistemi ile varis ameliyatı yaptık. Bu sistem hem biz doktorlara hem de hastalarımaza bazı avantajlar sağlıyor. Hastanın cildinde normal ameliyatlara göre 2 eksik yarası oluyor. Kasıktan yara hiç açmıyoruz. Böylece hastanın iyileşmesi daha kolay gerçekleşiyor. Hastalar ameliyattan sonra aynı gün ya da en geç 1 gün sonra evlerine gidebilecek durumda oluyorlar. Hastaların normal hayatlarına dönmeleri çok daha hızlı oluyor. Açık ameliyat yaptığımız hastalarımız 1 hafta 10 günde normal hayatlarına dönerken, lazerle ameliyatını yaptığımız hastalar 2-3 gün içinde normale dönmüş oluyorlar. Bu sistemle 2-3 saat sürecek ameliyatlar 1-1,5 saat civarında tamamlanıyor" dedi.

Bugün taburcu olacağı öğrenilen Özgür Çelik ise hiçbir sıkıntı hissetmeden ameliyatının gerçekleştiğini ve kendini çok iyi hissettiğini belirterek doktorlara teşekkür etti.  
  
GC(EA/AK)