Kentte gece saatlerinde hava sıcaklığı sıfırın altında 15 ile 20 dereceye kadar düşerken, Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı sokakta yaşayan kimsesizler ve kalacak yeri olmayanlara yardım elini uzattı. Polis ve zabıta ekiplerince özellikle gece saatlerinde şehirlerarası otobüs terminali, tren garı, parklar başta olmak üzere kentin çeşitli noktalarında yapılan kontrollerde, sokaklarda yaşadıkları belirlenen 25 kişi havalar ısınıncaya kadar kalmak üzere bir otele yerleştirildi. Otelde sıcak bir ortamda barınan ve masrafları vakıf tarafından karşılanan bu kişilerin giyim, gıda gibi çeşitli ihtiyaçları da gideriliyor, odalarında sıcak su, televizyon ve kahvaltı imkanı sunuluyor. Otele yerleştirilenler arasında mülteciler de bulunuyor.

17 GÜNLÜK BEBEĞİ İLE OTELE YERLEŞTİ

Çalışmak için 1 hafta önce eşi ve çocuğu ile birlikte Özbekistan'dan Sivas'a gelen ancak iş ve ev bulamadığı için sokakta kalan 30 yaşındaki Habip Abdülmacit kendilerine sahip çıkan Sivas Valiliği'ne teşekkür ederek, "Çalışmak için Sivas'a geldik. Ancak iş bulamadık, evde kiralayamadık. En küçüğü daha 17 günlük olan 3 çocuğumla birlikte buraya yerleştirildik. Burası güzel ve sıcak bir yer" dedi. Kendilerine bir iş imkanı verildiği takdirde Sivas'ta kalacağını ve çocuklarını da kentte okutacağını söyleyen Abdülmacit kendilerini sokakta kalmaktan kurtaranlara minnettar olduklarını dile getirdi.

'SOKAKTA KALANLARA YARDIM ELİ UZANSIN'

Otele yerleşmelerinin ardından sıcak bir yuvaya kavuştuklarını belirten 32 yaşındaki Levent Kargavuş, "Burası sıcak bir ortam. Alllah kış soğuğunda dışarıda kalanlara yardım etsin. Onlara da yardım eli uzansın. Biz buradan çok memnununuz. Bizi buraya yerleştirenler sağolsunlar" diye konuştu.

Otele yerleştirilenleri ziyaret eden Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Yılmaz Daşlı ise "Sivas kışın çok soğuk geçtiği şehirlerden biri. Bizim hedefimiz 2012 Türkiye'sinde 'Soğuktan dondum, kalacak yerim yok, sokakta kaldım' gibi sözleri duymamak. Bunun için sokakta kalan, evi olmayan, kimsesi olmayan ya da yardıma muhtaç olan kişileri kış aylarının gelmesi ile birlikte otele yerleştiriyoruz ve misafir ediyoruz. Otel ücretleri vakfımız tarafından karşılanıyor. Bu kişilerin öncelikle barınma ihtiyacını karşılıyoruz. Belli miktarlarda harçlıklar veriyoruz. Yiyecek ve giyecek ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Burada kalacak yeri olmayan mültecileri de barındırıyoruz. İster Türk olsun ister yabancı bizim için fark etmiyor. Eğer sokakta birini üşürken görüyorsak, yersiz yurtsuz birini görüyorsak kimsesizlerin kimsesi olmaya çalışıyoruz" dedi.



HÖ(EA/CK)