Sivas'taki Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, İnönü Bulvarı üzerindeki Atatürk Kongre ve Etnoğrafya Müzesi önünde yapıldı. Program, Vali Zübeyr Kemelek, 5'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter ve Belediye Başkan vekili Orhan Demirok'un askeri araçla halkın bayramını kutlamasıyla başladı. Törene siyasilerden sadece CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Şiirlerin okunması ve halk oyunları ekiplerinin gösterisinin ardından tören geçidi yapıldı. Tören geçidine askerler ve okullarını temsilen öğrenciler katıldı. Caddenin her iki yanını dolduran ve çocuklarını da beraberlerinde getirenler, törene yoğun ilgi gösterdi. Özellikle askerlerin geçişi sırasında halk coşkuyla alkış tuttu. Töreni izlemeye gelen küçük çocuklar sempatik tavırları ile ilgi çekti.

Tören geçişi sırasında askeri bando çalarken, alanın hemen yanında bulunan Kale Camisi'nden öğlen ezanı okunmaya başladı. Ancak tören geçişinin aksamaması için bando tören geçiş marşını çalmaya devam etti. Tören bandosunun sesi ile ezan sesi geçit töreni sırasında birbirine karıştı.

Bayram nedeniyle kentteki cadde ve sokaklar ile dükkanlar bayraklarla donatıldı.