CHP Sivas İl Başkanlığı tarafından düzenlenen örgüt değerlendirme toplantısı, İstanbul Milletvekilleri Atilla Emek ve Mahmut Tanal ile Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir'in katılımıyla yapıldı. Sırasıyla kürsüye çıkarak konuşma yapan milletvekilleri AK Parti hükümetini eleştirdi. Hükümetin bazı illerde hassasiyet gösterdiğini belirten İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, "Rize'ye ne kadar yatırım yapılıyorsa Sivas'a aynı yatırımı istiyoruz. Örneğin Başbakan'ın oturduğu Üsküdar Kısıklı meydanı nasıl aydınlatılıyorsa Sivas'taki mahallelerin de aynı şekilde aydınlatılması lazım. Buradaki vatandaşımız sayın başbakandan daha fazla vergi veriyor. Çünkü biz yoksul kesimi fazla olan insanlar daha fazla ekmek yeriz ve ekmeğe verilen dolaylı vergilerin oranı çok yüksek. Başbakan dolaylı vergi vermiyor çünkü fazla ekmek yemiyor. O zengin olduğu için kalorisi daha yüksek yiyecekler tüketiyor. Fakirin halini anlamıyor" dedi.

Ak Parti Sivas milletvekillerinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na katılmamasını kınayan Sivas Milletveklili Malik Ecder Özdemir ise "Geçen hafta Cumhuriyet Bayramı'nı kutladık.Bayram gününde Sivas'ta olmalarına rağmen Cumhuriyet Bayramı törenlerine AK Parti'den bir milletvekili bile katılmadı. Oysa bu milletvekili arkadaşlar ve sayın bakan yaz boyunca nerede davul-zurna çalıyorsa nerede kavun-karpuz festivali varsa oraları kaçırmayan milletvekilleri. Sivas'ta Cumhuriyet törenlerine bilerek ve isteyerek katılamadılar. Bunu gerçekten kınadığımı ifade etmek istiyorum. Tabii Sivas'taki milletvekillerimizin bu tavrı kendi kişisel tavırları değildi. Bu ülkede başka sorunlarımız kalmamış gibi, ulusal bayramlarımızın kutlanmasının, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının giderek sorun olmaya başladığını görüyoruz" diye konuştu.
İKTİDARIN KİMYASI BOZULMAYA BAŞLADI
Türkiye'nin her tarafından tek amaçları Cumhuriyet'e sahip çıkmak olan, ellerinde Türk bayrağından başka bir şey bulunmayan yurttaşların birinci meclis binası önünde toplanmasının engellendiğini hatırlatan Özdemir şöyle devam etti:
"Garabet bununla bitmedi. Televizyonlarda takip ediyoruz, sayın başbakan burnundan soluyor. Diyor ki, 'Oradaki polise barikatı kaldırması talimatını ben vermedim. Cumhurbaşkanı da vermez çünkü 2 başlılığı kabul etmem' diyor. 'Bu memlekette sadece benim borum öter, o zaman bu barikatları kim kaldırdı' diyor. Cumhurbaşkanı da orasından burasından, 'Ben valilerle konuştum kimse sıkıntı yaşamasın dedim, genel laflar ettim' diyor. Ama en sonunda hep birlikte gördük ki, Ulus'ta birinci meclisin önünde, bir milyon kişinin önündeki barikatı ne Tayyip bey kaldırdı ne Cumhurbaşkanı kaldırdı. Barikatı Cumhuriyet'e sahip çıkan halk kaldırdı. Samiyetimle söylüyorum, belki bu basit bir olay gibi gelebilir ama iktidarın kimyası bozulmaya başladı. Her fırsatta söylüyoruz, bu 10 yıllık sürece baktığımızda Tayyip bey her ne kadar bugünki siyasal rejimin adını ileri demokrasi koysada, Türkiye'de tek parti değil tek adam diktatörlüğüne bir gidişin olduğunu hep birlikte görüyoruz."

YABANCILARA TOPRAK SATIŞI ELEŞTİRİSİ
Batı'nın eğemen güçlerinin silahla alamadıkları toprakları AK Parti iktidiranın çıkardığı yasalarla alacağını belirten İstanbul Milletvekili Atilla Emek, "Türkiye'nin bütün birikimlerini sattılar, elden çıkardılar. Onun için zamlar yağmur gibi yağıyor. Şimdi 2 şeye umut bağladılar, birisi 2B arazilerinin satışı. Yeterince başvuru olmadı, geçen gün uzatma kararı verdiller. 2'ncisi ve daha beteri, yabancılara toprak satışı. 3 defa çıktı bu yasa. Son şekli Anayasa Mahkemesi'nde. 30 hektara kadar satış serbest dediler. Daha gizli bir madde, bakanlar kurulu gerekli gördüğünde sınırsız satış yapabilme yetkisini eline aldı. Düşünebiliyor musunuz, 7 düvele karşı biz bu sınırları oturup masa başında çizmedik. Bu sınırlar, bu Misak-ı Milli sınırları, uğruna oluk gibi kan akıttığımız şehitlerimizin kanları ile çizildi. Şimdi batının eğemen güçleri silahla alamadıkları toprakları AK Parti iktidiranın çıkardığı yasalarla alacaklar. Bunu vicdan kabul eder mi? Hiç dünyada bir örneği var mı? Göstersinler, vatan toprağı satılır mı? Vatan satılır mı? Vatanı satışa çıkardılar" dedi.  Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.
 
GC(EA/AK)