Sivas'taki en büyük marketler zincirinden birisinde satılan etlerden alarak tüketenler son iki gün içerisinde karın ağrısı ve mide bulantısı rahatsızlığı şikayetiyle hastanelere akın etti. Son iki günde gıda zehirlenmesi teşhisi konulan 500 dolayında kişi acil servislerde ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra genel cerrahi servislerinde tedaviye alındı. Hastaneye başvuranların büyük bir çoğunluğu yapılan müdahelelerin ardından taburcu edilirken, vatandaşların bugün de aynı şikayetlerle hastaneye gelmeye devam ettiği görüldü. Kendisi ve ailesi yediği etten rahatsızlanan Tuncay Karagöz, "Bayrama et almıştık. Arefe günü etten sarma yapılarak yenildi. Sabaha karşı kalktıklarında karınlarının ağrıdığını söylediler. Bende hastaneye getirdim. Önce eşimle çoçuğumu getirmiştim. Gıda zehirlenmesi teşhisi konulunca etten yiyen diğer yakınlarımı da hastaneye getirdim. 2 gündür hastanedeyiz, rezil olduk. Aileden 6 kişi rahatsızlandı, sürekli serum taktırıyoruz" dedi.

Hastanede tedavi gören Mukadder Demir ise, "Marketten et aldık pişirdik yedik, karnımız ağrımaya başladı. Mide bulantısı ve baş ağrısı başladı, bizde hastaneye geldik" dedi. Bayram için et alıp yaprak sarması yaptıklarını belirten Fadime Yıldırım ise "Çarşamba gecesi sarma sardık. Perşembe saat 03.00'te hepimiz rahatsızlanmaya kusmaya başladık. Yediğimiz etten rahatsızlandığımızı düşünüyoruz" dedi.

İNCELEME BAŞLATILDI

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı olaya ilişikin soruşturma başlatırken, söz konusu marketin etlerden alınan numuneler incelenmek üzere İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne teslim edildi.