16 gün önce Atatürk Caddesi'ndeki tarihi Taşhan Çarşısı içinde bulunan Necip Türkoğlu'na ait kuyumcuya giren hırsızlar, 15 kilo altını çalarak kaçtı. Hırsızların üstü yıllar önce kapatılarak yer altında kalan Mundar ırmak kanalının Aksu'ya dökülen bölümünden girip 1 kilometre yürüdükten sonra, tünel kazarak dükkanın bodrumuna ulaşıp, asansörlü çelik kasayı oksijen kaynağı ile kesip altınları çaldığı belirlendi.

Olayın ardından Sivas İl Emniyet Müdürlüğü, Hırsızlık Büro Amirliği ve Olay Yeri İnceleme ekiplerinin çalışmaları bugün de devam etti. Yaklaşık 30 belediye işçisi ve iş makinelerinin yardımıyla yürütülen çalışma ile Atatürk Caddesi üzerindeki soyulan dükkanın önü ve 50 metre uzağında 5'er metrelik kazılar yapıldı. Kazı sonrasında hırsızların aynı cadde üzerinde yan yana bulunan 3 kuyumcu dükkanını daha soymayı planladıkları, ancak kazılan tünelde beton ve demir levha ile karşılaşıldığı öğrenildi. Bir kuyumcu dükkanına yönelik soygun girişiminin ise kazılan tüneldeki çökme nedeni ile gerçekleştirilemediği belirlendi.
SİLİKON BİLE SIKMIŞLAR
Bu arada hırsızların yer altındaki su kanalından soyacakları dükkan yakınların kadar ilerledikten sonra yaklaşık 10 metre uzunluğunda tünel kazdıkları ve tünelin çökmesini önlemek için demir ve tahtalarla tünelin duvarlarını destekledikleri belirlendi. Ayrıca oluşturulan tünel içerisine toprak girmemesi için tahta arasındaki boşluklara silikon sıkıldığı görüldü. Soygunun 5-6 ay süren bir çalışmayı kapsadığı tahmin edilirken, ekiplerin incelemesi sonrası dükkanlara açılan tünellerin beton dökülerek kapatılacağı öğrenildi. Hırsızlığı gerçekleştiren kişilerin tecrübeli ve bu işte ustalaşmış bir şebeke olduğundan yola çıkan polis ekiplerinin soruşturması sürüyor.
 
GC(EA/AAA)