1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları nedeniyle Sivas'ta Mevlana Caddesi trafiğe kapatıldı. Mevlana Caddesi'nin başlangıç noktası olan Ethembay Parkı önünde toplanan gruplar, polisin oluşturduğu güvenlik noktalarında aramadan geçirildikten sonra kutlamaların yapılacağı alana alındı. 1 Mayıs etkinliklerine, CHP, EMEP ve BDP gibi siyasi partiler ile KESK ve bağlı sendikalar, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Türkiye Gençlik Birliği, Halkevleri ile çeşitli gençlik kuruluşları ve sivil toplum örgütleri katıldı. Cadde boyunca döviz ve pankartlar eşliğinde yürüyerek slogan atan gruplar, miting alanında bir araya geldi. Etkinliğe katılanların birçoğunun çocuklarını de beraberinde getirdiği görüldü. Yürüyüşe katılan BDP'li grup Türkçe ve Kürtçe dövizler taşıdı.

Mevlana Meydanı'nda yaklaşık bin kişinin katıldığı kutlama programında, çeşitli sivil toplum kuruluşları adına konuşmalar yapıldı. Ardından davul zurna ve sesli yayın sisteminden çalınan şarkı ve türküler eşliğinde gruplar halay çekerek 1 Mayıs'ı kutladı.

TÜRK-İŞ VE KAMU-SEN'DEN AYRI PROGRAM

Öte yandan, Türk-İş Sivas Temsilciliği ile Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendika üyeleri, kentte ayrı bir etkinlik düzenledi. İki sendika temsilcileri, kent meydanında bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Açıklama yapan gruplar daha sonra dağıldı.



GC(EA/CK)