Tekirdağ Valisi olarak görev yaparken son Valiler Kararnamesi ile Sivas Valiliğine atanan Zübeyir Kemelek dün akşam saatlerinde kente gelerek görevine başladı. Ramazan Bayramı nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı sevgi evlerini ziyaret eden Vali Kemelek, burada kalan 10 çoçuğa temsili olarak, içlerinde 40 lira olan zarflar verdi. Belediye Başkan vekili Orhan Demirok ise burada kalan çocuklara kıyafet dağıttı. Vali Kemelek ve beraberindeki il protokol üyeleri daha sonra 3-6 yaş grubu çocukların sevgi evleri bahçesinde sergilediği halk oyunları gösterilerini izledi.

Sevgi evlerinden İhramcızade İsmal Hakkı Toprak Huzurevi'ne geçerek burada kalan yaşlılar ile bayramlaşan Vali Kemelek'e huzurevi sakinleri kendi yazdıkları şiirleri okudu. Vali Kemelek huzurevi ziyareti sonrasında Sivas Valiliği tarafından İnönü Konağı'nda düzenlenen programa katılarak protokol üyeleri ve davetliler ile bayramlaştı.

Bayramlaşma programına Ak Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter, BBP'li Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, daire müdürleri ve davetliler katıldı. Sivas Valisi Kemelek, ülkemizde sevgi ve barışın daim olmasını dileyerek Sivas'ta görev yapmaktan onur duyduğunu belirtti.



GC(EA/CK)