Sivas'ta sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan Ankara, Kayseri ve Tokat karayolları, ekiplerin çalışmaları ve tipinin etkisini yitirmesiyle açıldı.

Uzun süre kapalı kalan Sivas-Tokat, Sivas-Ankara, Sivas-Kayseri yolları, Karayolları ekiplerinin yoğun çalışmaları ve tipinin etkisini kaybetmesi sonucu tekrar ulaşıma açıldı. Her üç güzergahta yollar yaklaşık 8 saat kapalı kaldı. Sivas-Erzincan karayolu Kızıldağ mevkiindeki yoğun kar yağışının devam ettiği ve yolun tarafiğe açılması için ekiplerin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü öğrenildi. Diğer yandan Sivas- Malatya arasında bulunan Yağdonduran ve Kangal- Hekimhan arasındaki Abdalboğan mevkilerindeki kar yağışı ve tipi nedeniyle yolun halen ulaşıma kapalı olduğu öğrenildi.

Kar yağışının özellikle yüksek kesikmlerde şiddetli rüzgarın etkisiyle tipiye dönüşmesi nedeniyle görüşün bazı noktalarda  sıfıra kadar düştüğü belirtildi. Kapalı bulunan Sivas-Erzincan karayolu ule Sivas-Malatya karayolu güzgergahına giden araçların tümü İmranlı, Ulaş ve kangal ilçeilerindeki dinlenme tesislerinde bekletiliyor.
 
EA(SS)