Özkan ARSLAN-İSTANBUL, CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Feshane’de düzenlenen 3. Geleneksel Sivas Günleri etkinliğine katıldı. Kılıçdaroğlu, standları gezerken aşırı ilgi nedeniyle izdiham yaşandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, beraberinde CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ve İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’yla, Feshane’de düzenlenen 3. Geleneksel Sivas Günleri etkinliğine katıldı. İlk olarak Sivas Valiliği’nin standına giren Kılıçdaroğlu, burada karşılaştığı BBP Genel Başkanı Mustafa Desdici ve Sivas Valisi Zübeyir Kemelek'le ile bir süre sohbet etti. Ardından Divriği ilçesinin standına giden Kılıçdaroğlu’na burada organik bal, yöresel kuru kaymak ve Divriği pilavı ikram edildi. Standları tek tek gezen Kılıçdaroğlu’na gösterilen ilgi ve basın mensuplarının görüntü alma telaşı izdiham yaşanmasına neden oldu.

SİYANÜRLÜ ALTINA HAYIR KAMPANYASINA İMZA VERDİ


Kılıçdaroğlu, çevrecilerin, Kangal ilçesinde siyanürle altın arandığı iddiası ile siyanürle altın çıkartılmasına karşı başlattıkları kampanyaya destek verdi. Bir süre Kangallıların standında oturan Kılıçdaroğlu, “Kangal siyanüre karşı” başlığıyla başlatılan kampanyaya imza verdi.

2 TEMMUZDA HİÇBİR SİVASLI'NIN SORUMLULUĞU YOKTU


Kılıçdaroğlu, daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve çok sayıda Sivaslı milletvekili ve belediye başkanının da bulunduğu resmi programa katıldı. Burada yaptığı konuşmada, Sivaslılarla birlikte olmaktan, onlarla aynı havayı teneffüs etmekten onur duyduğunu belirten Kılıçdaroğlu, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’ün yaptığı konuşmaya atıfta bulunarak, “ Sayın belediye başkanı konuşma yaparken, 2 Temmuz’dan söz etti. Sayın Cumhurbaşkanı’na dilekçeyle gittiklerini ifade ettiler. Sayın Başkan, CHP Genel Başkanı olarak söylüyorum. 2 Temmuz olaylarında hiçbir Sivaslı’nın dahli yoktur, çünkü Sivas’a öyle bir kötülüğü kimsenin de yapmaya hakkı yoktur. Aşık Veysel’in kentine, dünyaya sevgiyi aşılayan , barışı aşılayan, ozanların harman olduğu bir kentte, şiddete hangi Sivaslı başvurur. Sivaslıların benim gönlümde başımın üzerinde yeri vardır. Hiçbir Sivaslı bu tür olaylara prim vermez” dedi.

FİLİSTİN BAĞIMSIZ BİR DEVLET OLARAK DÜNYADA YERİNİ ALACAKTIR


Konuşmasında İsrail’in Gazze’yi bombalamasına da değinen Kılıçdaroğlu, “Gazze’de bir insanlık dramı yaşanıyor. Biz CHP olarak, Filistin’in bağımsız bir devlet olarak, dünya sahnesinde yer almasını istiyoruz. Kanlarıyla canlarıyla mücadele ediyorlar. Kadın erkek demiyorlar, çoluk çocuk demiyorlar. Sadece kendi ülkelerinde, kendi topraklarında bağımsız bir devlet olarak onurlarıyla yaşamak istiyorlar. Bütün dünyaya söylüyoruz; Filistin bağımsız bir devlet olarak dünyada yerini alacaktır” dedi. Konuşmasını “Gönlüm yüreğim Sivaslıların yanında” diyerek bitiren Kılıçdaroğlu ve geceye katılan tüm siyasilere Sivas Platform Başkanı ve Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Sivas’ta dokunmuş halı hediye etti.

SİVASLILAR AKIN ETTİ


Öte yandan, İstanbul’da yaşayan Sivaslılar Feshane’ye akın ederek, memleket hasretlerini, yöresel ürünleri tadarak ve yerel sanatçılardan Sivas türküleri dinleyerek giderdi. Sivaslıların en çok ilgi gösterdikleri de, Sivas’ın sembolü olmuş Kangal köpekleri oldu. Yavru köpekleri kucağına alarak seven Sivaslılar, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.


ÖA (FOTOĞRAF)