2012-2013 sezonuna 'İstanbul Efendisi' adlı tiyatro oyunu ile başlayan SDT, sezonun ilk çocuk oyununu olarak, bugün, Eşref Karadağ'ın yazdığı ve Zafer Güllü'nün yönettiği 'Özgürlüğe Kaçış'ı sahneledi. 6 sanatçının rol aldığı tek perdeden oluşan oyunu, prömiyerinde Ziya Gökalp İlköğretim Okulu'nda eğitim gören 267 öğrenci izledi. Yaklaşık 1 saat süren oyunda minik tiyatroseverlerin eğlenceli vakit geçirdikleri görüldü.

Çocuklara bazı kavramları anlatmak istediklerini belirten oyun yönetmeni Zafer Güllü, "Bu çalışma eylülde başladı. Anlatmak istediğimiz bir takım kelimeler vardı çocuklara, onların tanımlarını anlatmaya çalıştık. Umarım amacına ulaşmıştır. Çocuklara konuşarak bir şey anlatmamız gerekiyor artık. Çocuk oyununa biraz farklı baktığımı düşünüyorum, umarım burdada o farklılık sahneye yansımıştır. Çocuk oyunlarında kullanılan bazı şeylerin dışına çıkan bir çalışmaydı. Benim için güzel oldu, verimliydi" dedi.

Oyunda özgürlüğün bir sorumluluğu anlattığını belirten oyun yazarı Eşref Karadağ ise "Oyunda özgürlük temasını işliyoruz. Özgürlüğün kolay bir şey olmadığını, insanların kafasına göre yaşamının olmadığını, özgürlüğün bazı sorumluluklar getiren bir kavram olduğunu çocukların dilinden analtmaya çalıştık. Daha çok 8-14 yaş arası çocuklara hitap ediyor. Bütün çoçukların izlemesini isterim" diye konuştu.

'Kocagöz' adlı farenin peynir çalarken efendisi tarafından yakalanıp kafesten atılmasının anlatıldığı oyun 31 Ekim'de yeniden sahnelenecek.



GC(EA/CK)