Sivas Demokrasi Platformu üyeleri kent meydanında toplanarak Ak Parti hükümetini eleştirdi. 20 kişilik grup adına basın açıklaması yapan Sivas SES Şube Sekreteri Özgür Baştürk, "Ülkemizde baş döndürücü bir hızla gelişen gündemi izleyebilmek zor olduğu kadar olanaksız bir hal almıştır. Uygulanan neoliberal politikalar sonucu halkımızın en temel hakları Ak Parti iktiradı tarafından çıkarılan yasalarla birer birer gasp edilmektedir. Ülkemizin zenginlikleri yerli ve ulaslararası şirketlere peşkeş çekilmektedir" dedi.

Açıklamanın devamında, geçen günlerde Sivas'ta maaşlarını alamadıkları için eylem yapan işçilere destek veren Öztürk, "2 yıldır düzenli ödeme alamayan ve 3 aydır maaşları ödenmeyen Sivas Demir Çelik işçileri, işyerlerinin kapanmaması için özveriyle çalışmalarına devam ettiler. 21 Aralık Cuma günü de istemdışı meydana gelen iş durmasının ardından iş bıraktılar. Kent meydanına yürüyen ve yalnızca ekmeğinin peşinde olan işçiler, valilikle yapılan görüşmeler sırasında, her yerde olduğu gibi biber gazına maruz bırakıldılar. İşte Ak Parti'nin ileri demokrasisi. Bizler polise rağmen işçilerin yanında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

ODTÜ'de yaşanan olaylara da değinen Öztürk, "Ak Parti iktidarı hakkını arayan, demokratik hakkını kullanan herkese düşman. Bu düşmalığın son örneklerinden biri de ODTÜ'de yaşanan olaylarda görülmektedir. 3500 kişilik polis gücüyle okula giren Başbakan, polisin gücüyle ODTÜ'te adeta terör estirmiştir. Biz, ODTÜ'lü öğrencilerin de demokratik mücadelelerinde yanlarında olduğumuzu bu meydandan haykırıyoruz" ifadelerini kullandı.



GC(EA/CK)