Çeşitli sivil toplum örgütü temsilcilerinin yer aldığı Sivas Demokrasi Platformu üyesi 50 kişilik grup, ellerinde, '2 Temmuz, unutmadık unutturmayacağız' yazılı pankart ile kent maydanına geldi. Grup, 1993 yılında 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan Sivas Olayları'nın 19'uncu yıldönümünde hayatını kaybedenleri anmak için 2 Temmuz Pazartesi günü eski Madımak Oteli binası önünde olacaklarını belirterek halka katılım çağrısı yaptı.

Grup adına konuşan Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanı Feyzullah Süner insanlık adına herkesten duyarlılık beklediklerini belirterek, "Sivas tarihinde birçok medeniyete ev sahipliği yapan bir kent olma özelliği taşırken, ne yazık ki o gün bu kentte bir katliam yapıldı. Bizler bu şehirde örgütlü bulunan sendikalar, dernekler, siyasi partiler ve vakıflar olarak bu türden acıların bir daha yaşanmaması için katliamcı anlayışla hesaplaşmak adına her yıl olduğu gibi bu yılda Madımak'ta olacağız. Madımak'ta olmak insan hak ve özgürlüklerine sahip çıkmaktır" dedi.

Süner, Sivas Olayları davasının zaman aşımına uğramasına da tepki gösterek, "Dava zaman aşımına uğratılarak katiller adeta korunmuştur. Bizler ülkenin aydınlık yüzleri olarak Sivas Katliamı davasında alınan zaman aşımı kararını tanımıyoruz" diye konuştu. Süner, "Katliamın 19'uncu yıldönümünde aydınlarımızı, sanatçılarımızı ve barışa semah dönen gençlerimizi ölümsüzleştirmek için 2 Temmuz günü saat 11.00'da Ethembey Parkı önünden Madımak'a akacağız. Yüreğinde insan sevgisi olan herkesi Madımak'ta gerçekleştireceğimiz anma etkinliğine davet ediyoruz" dedi.

GÜVENLİK TEDBİRLERİ ARTIRILDI

Sivas Olayları'nın 19'uncu yıldönümü nedeni ile kentt de tedbirler de artırıldı. Bu kapsamda yürüyüş güzergahı 2 Temmuz Pazartesi günü araç trafiğine kapatılacak. Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, yürüyüş güzergahının başlangıcı olan Seyrantepe Kavşağı'ndan itibaren Ethembey Kavşağı istikameti, Mevlana Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı'na kadar olan kısımda trafik akışının duracağı belirtildi. Ayrıca bu istikametlere açılan İstasyon Caddesi, Meçhul Asker Sokak ile eski otel binasının bulunduğu eski Belediye Sokak, Atatürk Caddesi'nin bir kısmı, Afyon ve Aliağa Camii Sokak da trafiğe kapatılacak. Çevre illerden de anma etkinliklerinde görev yapmak üzere takviye polis ekipleri gelecek.



HÖ(EA/CK)