10'uncusu düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları etkinlikleri kapsamında 30 ülkeden 65 öğrenci Sivas'a geldi. 4 Eylül Stadyumu'nda kurulan platformda öğrenciler sıra ile sahne alarak Türkçe şarkı ve türkü seslendirdi. Programa Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Sivas Miletvekili Hilmi Bilgin, Sivas Valisi Ali Kolat, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ün yanı sıra Sivas Merkez ve ilçelerden gelen yaklaşık 15 bin kişi katıldı. 65 öğrenci seslendirdikleri Türkçe eserlerle şölen havası estirdi. Stadyumun dolması nedeniyle halk, programı saha kenarında koşu parkurlarında oturarak izledi. Programın sunuculuğunu, Mozanbik'ten gelen öğrenci yaptı. Türkçe Olimpiyatlarını izlemeye gelenler keyifli anlar yaşadı.

MİLLİ SAVUNMA BAKANINDAN TEBRİK

Türkçe Olimpiyatlarına katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Öncelikle böyle bir programa katılarak bize bu çoşkuyu yaşatıkları için teşekkür ediyorum. Ülkemizde her yıl yüzlerce toplantı yapılmakta. Ancak hiç bir toplantı Türkçe Olimpiyatları kadar aklımıza ve ruhumuza hitap etmiyor. Çünkü hepimiz biliyoruz ki bu işin arkasında hizmet var. Niyet, 'hayır' olunca işte ortaya bu güzelikler çıkıyor. Hepimizi kucaklayan iyilik ve sevginin gücü oluyor. Bizede bunu takdir etmek düşüyor. Bu güzelikleri ortaya çıkaran bizim insanımızdır. Dünyanın dört bir köşesine Türk okullarını yapanların, hizmet aşkı ile buralara kadar gidenlerin isimsiz kahramanlarımızın hesaba gelmez fedekarlıkları ve azimli tabloları bu çabaları oluşturmuştur. Onlar bu tablo karşısında ne kadar gurur duyuyorlar ise bizde onlar ile daha çok gurur duyuyoruz. Türkiye'nin barış ve kardeşlik mesajlarını dünyaya taşıyan bu okulların yöneticilerini de gönülden kutluyorum. Türkiye'nin ihracatı bugün bu seviyeye gelmiş ise bu okulların ve hizmet kervanının çok büyük katkısı var. Bugün yurt dışına hizmet veren yüzlerce okullarımız var. Burada Türkiye'nin fahri kültür elçileri yetişiyor. Türkiye bir arada yaşadığı diğer ülkelerin dillerinde büyük hizmetler bırakmıştır. Dünyanın dört bir köşesinden gelen bu insanlar bizim öz kardeşlerimizdir. Çocuklara Türkçe ile birlikte sevgiyi aşılayanlar inanç ve kültürümüze en büyük mirası gerçekleştiriyorlar. Bu takdire şayan bir harekettir. Bu organizasyonu gerçekleştirenlere çok teşekkür ediyorum" dedi.

Program sonunda protokol üyeleri ile Türkçe Olimpiyatlarına katılan çocuklar hep birlikte, havai fişek gösterileri altında 'Yeni Bir Dünya' isimli parçayı seslendirdi.



HY (EA/RT)