CÜ Kültür Merkezi'nde yapılan rektör adayı belirleme seçiminde ilk olarak Divan Başkanı seçildi. Divan Başkanlığı'na Prof. Dr. Taner Erselcan seçilirken, üyeliklerine ise Doç. Dr. Mehmet Şimşir ve Yrd. Doç. Dr. Abdullah Pakoğlu seçildi. Ardından, 670 öğretim üyesi alfabetik sıraya göre oy kullandı. Rektör adaylığı için mevcut Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş'la beraber 7 aday yarıştı.

Sabah saat 10.00'da başlayan oy verme işlemi saat 13.00'te sona erdi. Ardından yapılan sayımlar sonucunda Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Faruk Kocacık en yüksek oyu alan aday oldu. Kullanılan ve geçerli sayılan 634 oy sonucunda Faruk Kocacık 204 oyla birinci olurken, mevcut Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş 192, Prof. Dr. Ömer Cevit 166, Prof. Dr. Alim Yıldız 31, Prof. Dr. Mehmet Çimen 18, Prof. Dr. Ömer Fahrettin Göze 12, Prof. Dr. Işık Yılmaz ise 11 oy aldı.

Seçim sonuçlarına göre ilk 6 adayın isimleri Yüksek Öğretim Kurulu'na gönderildikten sonra buradan da 3 aday Cumhurbaşkanı'nın tercihine sunulacak.



HY(EA/SS)