Sivas Belediyesi şehrin tanıtımına ve sorunlarına çözüm bulmak amacıyla herkesin katılımına açık 'Bir fikrim var' adıyla ödüllü proje yarışması düzenledi. Projeye şehir içi ve dışından 262 kişi başvuru yaptı. Bu başvuruların içerisinden 10 proje finale kaldı. Finale kalan proje sahipleri, düzenlenen programda jüri üyelerine projelerini anlattı.

Yarışmada Denizli'deki Pamukkale travertenlerinden yola çıkılarak hazırlanan 'Altınkale' projesi yaratıcılık ve hayata geçirilebilirlik bakımından jüri üyelerininde dikkatini çekerek birinci seçildi. 32 yaşındaki Ahper Nuri Delican'a ait Altınkale projesinde kent merkezine 30 kilometre mesafedeki sıcak çermik kaplıcası arazisinde bulunan bir tepe noktaya yapılacak olan basamaklarda demir içeren şifalı suyun biriktirilmesi ve sarı renkteki suyun içerisindeki demirin çökmesi sonucu oluşacak olan tabakalaşmanın görsel anlamda turizm amaçlı olarak kullanılabilmesi amaçlandı. Bu şekilde de sıcak çermik kaplıcasındaki boşa akan suyun hem değerlendirilmiş olabileceği hem de kente katkı sağlayabileceğine dikkat çekildi.

Projeye Pamukkale'ye benzerliğinden dolayı 'Altınkale' adının verildiği belirtildi. Yarışmada birinci seçilen Altınkale projesinin sahibi Ahper Nuri Delican projesinden dolayı 5 bin lira ile ödüllendirilirken, ikinci olan İsmail Özçelik 'Şehir müzesi' isimli projesi ile 3 bin lira, 3'üncü olan Mehmet Durak ise 'Türk Reformu' adlı projesi ile 2 bin lira ödül aldı. Yarışmanın final programına katılan Belediye Başkan'ı BBP'li Doğan Ürgüp, katılımcılara teşekkür ederek birinci seçilen 'Altınkale' projesinin gerçekleştirilebilecek bir proje olduğunu dile getirdi.