Merkez Nilüfer İlçesi Altınşehir Mahallesi'nde, 2010 yılının Temmuz ayında eski apartman yöneticisi Veli Özkan tarafından işine son verilen kapıcı Zeki Dinçer, yeni site yöneticisi Yılmaz Kağanoğlu tarafından yeniden işe alındı. İddiaya göre Veli Özkan, zaman zaman tartıştığı Zeki Dinçer'in yeniden işe girmesini kabullenemedi. Oğlu Muhammet Murat Özkan ve sitede oturanlardan İbrahim Sümer ile dışardan çağırdığı 4 arkadaşı ile birlikte Dinçer'in evine gitti.

Dinçer'i evinden çıkartarak, sitenin bahçesinde dövmeye başlayan Özkan ve arkadaşlarını, aynı sitede oturan, Bursaspor TV kameramanı Metin Araç, babası Mehmet Sıddık, kardeşi Tekin Araç ve eniştesi Abdullah Yıldırım ile apartmanda oturan bazı aileler ayırmak istedi. Çıkan arbede sırasında Mehmet Sıddık Araç, çocukları Metin ve Tekin Araç, Abdullah Yıldırım bıçakla, kavgaya karışan 6 kişi ise yumruk ve sopalarla yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Mehmet Sıddık Araç kurtarılamayarak, yaşamını yitirdi.

Haklarında 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'kasten öldürmek' ve 'yaralamak' suçlarından dava açılan tutuklu sanık İbrahim Sümer ile tutuksuz sanıklar Emre Sümer, Veli Özkan, oğlu Muhammet Murat Özkan, Zeki Dinçer, Abdullah Yıldırım, kavgada babalarını kaybeden Metin Araç ve kardeşi Tekin Araç'ın yargılanmalarına devam edildi. Duruşmaya tutuksuz sanıklarından Abdullah Yıldırım, yurtdışında olduğu için katılmadı.

Mahkemede son sözü sorulan İbrahim Sümer, olay günü siteye misafirliğe giden eşini almak için gittiğini söyleyerek, "Sitenin kapısı hızlı kapanınca, kapıcı bana küfürler etti. İki kişi beni zorla dışarı çıkardı. Eşimi beklediğim için olay yerinden ayrılmadım. O esnada 4-5 kişi bana saldırdı. Ben sadece kendimi korudum” dedi.

Kapıcı Zeki Dinçer ise tutuklu sanık İbrahim Sümer'i olay günü gördüğünü ve tanımadığını belirterek, “Ben kavganın çıkmasına sebep olan eski yönetici Veli Özkan'ın cezalandırılmasını istiyorum. Yaşanan tüm bu olaylardan o sorumludur” dedi.

“HEPSİNİN CEZALANDIRILMASINI İSTİYORUM”

Siteye yeni taşındıklarını belirten Metin Araç ise “Aşağıya indiğimde İbrahim Sümer kapının önünde naralar atıyordu. Kapıcı Zeki Dinçer kanlar içinde yerde yatıyordu. Ben kavgayı ayırmak isterken bıçaklandım. Babam ise hayatını kaybetti. Sorumluların hepsinin cezalandırılmasını istiyorum” diye konuştu.

Mahkeme kavgayı ayırmak isteyen Mehmet Sıddık Araç'ın ölümüne sebep olmakla suçlanan İbrahim Sümer'e "Kasten adam öldürmek" suçundan 25 yıl, 3 ayrı kişiyi yaralamak suçundan ise 2 yıl 4 ay 22 gün hapis cezası verdi. 2 kişiye yönelik yaralama suçundan eski site yöneticisi Veli Özkan 10 ay, oğlu Muhammet Murat Özkan 6 ay 20 gün, 3 kişiyi yaralamakla suçlanan tutuklu sanığın oğlu Emre Sümer'e ise, 1 yıl 3 ay 12 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Kavgaya karıştıkları iddiasıyla yaralama suçundan yargılanan Metin Araç, kardeşi Tekin Araç ve kapıcı Zeki Dinçer ve duruşmaya gelmeyen Abdullah Yıldırım ise beraat etti.