Olay, Nazilli İlçesi Yeni Mahalle 86 Sokak numara 20'deki evde dün saat 20.00 sıralarında meydana geldi. Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde şizofreni tedavisi gördüğü belirtilen Fatih Tuna, bir hafta önce taburcu olduktan sonra annesi Emine Tuna ile yaşadığı eve geldi. Anne ve oğlunun evinden dün akşam gelen gürültüyü duyan çevre sakinleri, durumu polise bildirdi. Eve gelen polis ekipleri, kilitli olan bahçe kapısındaki zili uzun süre çaldı. Evden çıkan Fatih Tuna bir sorun olmadığını söyleyince, polisler tutanak hazırlayıp ayrıldı. Polislerin gitmesinin ardından bir süre sonra da Fatih Tuna evden çıktı.

KOMŞULAR DİĞER OĞLUNU ÇAĞIRDI

Komşuları, hemen eve gidip Emine Tuna'ya bakmak istedi, ancak içeriden ses gelmedi. Bu sırada Emine Tuna'nın diğer oğlu Osman da komşularının haber vermesi üzerine eve geldi. Kapının kilitli olması nedeniyle Osman Tuna durumu polise bildirdi. Evin kapısı çilingir yardımıyla açıldı ve içeriye girildiğinde yaşlı kadının cesedi bulundu. Vücudunun birçok yerinde darp izi bulunan Emine Tuna'nın cesedi, savcının incelemesinin ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

KAHVEDE YAKALANDI

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, şüpheli Fatih Tuna'yı yakındaki bir kahvede otururken yakaladı. Gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından bugün sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

DAHA ÖNCE MUHTARI SATIRLA ÖLDÜRMÜŞ

Tutuklanan Fatih Tuna'nın, 2002 yılında Arslanlı Mahallesi'nde kendine ait evi ateşe verip yaktığı ve yangını söndürmek için çeşmeye hortum takmaya çalışan eski muhtar Hasan Hüseyin Koç'un arkasından gelerek kafasına satırla vurarak öldürdüğü, bir kişiyi de yaraladığı belirtildi.  Fatih Tuna'nın 4 yıl önce de dönemin Nazilli Belediye Başkanı Esat Ergüler'e belediye önünde "Neden beni işe almıyorsun" diyerek bıçakla saldırdığı bildirildi. Mahallede yaşayanlar, ilk ihbarda polisin savcıdan izin alıp eve girmemesine tepki gösterdi.



MG(AÖ/COŞ)