Menderes İlçesi'ne bağlı Ahmetbeyli’de dün meydana gelen faciada, aşırı yük nedeniyle su alan tekne kayalıklara çarpıp battı, aralarında iki Türk organizatörün de bulunduğu 46 kişi kurtarılırken, çoğu çocuk ve kadın toplam 61 kişi de boğuldu. Ancak tüm bu facialar, ders olmuyor. Bu kez yasadışı yollarla Yunanistan’ın Midilli Adası’na yapılan umuda yolculuğun adresi Çanakkale’nin Ayvacık İlçesi oldu. İnsan tacirleriyle bir miktar para karşılığı anlaşıp karayoluyla dün akşam saatlerinden Ayvacık’a getirilen Güney Afrika, İran ve Burma uyruklu 36 kaçak, bugün saat 02.00 sıralarında Bademli Köyü sahilinden şişme botla denize açıldı. Yunanistan’ın Midilli Adası’na gitmek üzere yola koyulan kaçakların bulunduğu 5 metrelik şişme botun arızalanan motoru yaklaşık 2 mil açıkta durdu. Rüzgarın etkisiyle sürüklenen bot bir süre sonra su almaya başlayınca büyük panik yaşandı.

ASKER KURTARDI

Bölgede devriye görevi yapan Sahil Güvenlik 6 Bot Komutanlığı ekipleri, batmak üzere olan şişme botu fark ederek, yanaştı. Sahil Güvenlik botuna alınan 1’i çocuk 3’ü kadın toplam 36 kaçak ölümden döndü. Kaçaklar, ifadelerinin alınması için Küçükkuyu Beldesi’ndeki Sahil Güvenlik Komutanlığı’na getirildi.

Öte yandan şişme botu kaçaklardan birinin kullandığı, insan tacirlerinin, 36 kaçağı ölüme terk ettiği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, organizatörler tespit edilmeye çalışılıyor.