Olay, merkez Çukurova İlçesi'ne bağlı Beyazevler Mahallesi'nde 25 Şubat'ta meydana geldi. Çukurova Üniversitesi'ne bağlı Meslek Yükselokulu'nda okuyan Ömer Faruk Tekin, iddiaya göre, akşam saatlerinde evine dönerken 2 kişi yolunu kesti. Gaspçılar, Tekin'i, "Senin kardeşin İsmail'in bize 50 lira borcu var. Bu parayı sen vereceksin" dedi. "Benim İsmail adında kardeşim yok" diyerek uzaklaşmaya çalışan Tekin'e kebap şişi çeken gaspçılar, cebindeki 5 lira ile cep telefonunu aldı. Sonra da yüzüne yumruk vurarak olay yerinden kaçtı. Ömer Faruk Tekin'in verdiği eşkaller doğrultusunda çalışma yapan polis, olayın şüphelilerini gasp ettikleri cep telefonunu satmaya çalışırken yakaladı.

Suçlamaları kabul etmeyen şüphelilerden Salih Öngel, "Bıçakla tehdit etmedik. Bir arkadaşımızı aramak için cep telefonunu istedik. Telefonla konuşurken sigara alacağımızı, üzerinde varsa bize biraz da para vermesini istedik. 5 lira uzattı, sonra telefonu da almadan kaçtı" diye ifade verdi. İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen 2 şüpheli, nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Yaşlarından dolayı soruşturmaları ayrı yürütülen sanıklardan Salih Öngel hakkında 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, A.Y. hakkında ise 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Haklarında 'nitelikli yağma' suçundan 15'er yıla kadar hapisleri istenen sanıklardan A.Y.'ye yaşından dolayı ceza verilirkin indirim uygulanması talep edildi.

Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.



MKA(BY/CK)



A.Y.: Adnan Yalgın