Kaza, saat 04.00 sıralarında, Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Harbiye ışıklarda meydana geldi. Görgü tanıklarının iddialarına göre, Bekir Akgündüz yönetimindeki 34 BH 7294 plakalı aşırı hızla ilerleyen araca, siyah renkli başka bir araç arkadan çarptı. Plakası alınamayan araç hızla olay yerinden uzaklaşırken, Akgündüz direksiyon hakimi yetini kaybetti. Savrulan araç Harbiye'deki trafik ışıklarına çarparak durabildi. Araç içinde bulunan Çetin Can, Bekir Akgündüz, Yaşar Arslan ve ismi öğrenilemeyen bir kişi hafif şekilde yaralandı.

İTFAİYECİLERE ZOR ANLAR YAŞATTILAR

Kaza yapan aracın ön sağ koltuğunda oturan Yaşar Arslan, bulunduğu yerde sıkıştı. Hafif yaralanan Arslan'ın sıkıştığı yerden çıkarılması için olay yerine itfaiye ekipleri çağrıldı. Bu sırada kazayı hafif sıyrıklarla atlatan diğer yaralılar, otomobilin yanına gelerek itfaiye ve polis ekiplerine zor anlar yaşattı. İtfaiyenin araçtan yaralıyı çıkartmak için yaptığı çalışmalar sırasında, aracın yanına gelerek, arkadaşlarına destek olmak istediklerini söyleyen Arslan'ın arkadaşları, itfaiyenin çalışmasını engelledi. Polis ekipleri uzun uğraşlar sonucunda alkollü oldukları gözlenen bu kişileri uzaklaştırmayı başardı. Arkadaşının kurtarılmasını izleyen Çetin Can isimli yaralının ağladığı görüldü.

YARALI ARKADAŞLARININ YANINDAN AYRILMAK İSTEMEDİLER

Yaşar Arslan, uzun uğraşlar sonucu sıkıştığı yerden çıkarılarak ambulansa taşındı. Ancak yaralının alkollü oldukları iddia edilen arkadaşları, bu kez de sağlık ekiplerine zorluk çıkardı. Sürekli yaralının yanında bulunmak isteyen Arslan’ın arkadaşları, ambulansın içine oturmak istedi. Güvenlik ekiplerinin araya girmesiyle ikna edilen kişiler, olay yerinden uzaklaştırıldı. Çetin Can yaralı arkadaşı ambulansa taşınırken de basın mensuplarının üzerine yürüdü. Araç içinde bira şişelerinin olması dikkat çekti. Yaralılar daha sonra Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılırken, polis kazaya neden olduğu iddia edilen siyah aracı arıyor.

OU (ET)