Kaza, Şişli Kurtuluş Marsık Sokak'ta meydana geldi. Ekmek fırınına un getiren 06 HVY 72 plakalı kamyonu parkeden sürücü el frenini çekerek araçtan indi. Tam bu sırada harekete geçen kamyon yokuş aşağı kaymaya başladı. Kamyon önüne bir çok aracı da katarak ilerlemeye devam etti. Sokakta park halindeki 8 araca çarpan kamyon, bir aracı önüne katarak aşağı doğru kaymaya devam etti. Yaklaşık 100 metre boyunca kayan kamyon ve önündeki araç sokakğın sonunda bulunan bir binanın doğalgaz kutusuna çarptıktan sonra durabildi.

MAHALLELİ BÜYÜK PANİK YAŞADI


Çarpmanın etkisiyle kırılan doğal gaz kutusundan dışarıya gaz yayılmaya başladı. Büyük korku ve panik yaşayan mahalle sakinleri hemen İGDAŞ ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen İGDAŞ ekipleri gaz akışını keserken itfaiye ekipleri de LPG’li araçları kontrol etti. Kazada herhangi bir can kaybı ve yaralanma yaşanmazken 8 araçta maddi hasar meydana geldi.

SOKAKTA OYNAYAN ÇOCUKLAR BÜYÜK TEHLİKE ATLATTI


Kazayı gören yaşlı bir kadın, çok korktuklarını belirterek, "Evde oturuyorduk. Küt diye bir ses geldi. 15 dakika önce çocuklar burada kayıyordu. Dükkanıma baktım, patladı sandım. Ben ne bileyim bu meretin olduğunu. Çok korktuk.’ diye konuştu. Kamyon şoförü polis tarafından göz altına alınırken olayla ilgili inceleme başlatıldı.


UA (TT) (FOTOĞRAF)