Şişli Kenter Tiyatrosu’nda düzenlenen etkinlikte, ilçede faaliyet gösteren tiyatroların oyuncularından Müşfik Kenter, Yıldız Kenter, Haldun Dormen, Ali Poyrazoğlu, Gencay Gürün ve Hakan Altıner’in de aralarında bulunduğu tiyatro dünyasının duayen sanatçıları biraraya geldiler. Sanatçılar, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün de katıldığı toplantıda, özel tiyatroların sorunlarını tartıştılar.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, tiyatronun ayna görevi üstlendiğini belirterek,  “Tiyatro oyununun doğru, yanlış, güzel, iyi veya kötü olduğuna eleştirmenler ve otoriteler ne derse desin, sonunda seyirci karar verir. Seyircisi olmazsa olmaz tek sanat dalı tiyatrodur. Bu bakımdan oyunun başrol oyuncusu aslında sanatçı değil, izleyicidir. İnsanın insanla bu kadar iç içe olduğu başka bir sanat dalı yoktur. Tiyatro kısaca bize, bizi öğreten bir sanattır” dedi. 


Mustafa Sarıgül, belediye olarak özel tiyatrolara her zaman destek olduklarını vurgulayarak, “Elimden geldiğince, yetkim olduğunca özel tiyatrolarımıza destek oldum, olmaya da devam edeceğim” diye konuştu.