Zeki A. ile adamları Ahmet S., Mustafa S. ve Ahmet S., faizle aldığı parayı zamanında ödemediği gerekçesiyle Halil S.'yi kaçırıp ormanlık alanda dövüp şişeye oturttukları  gerekçesiyle çeşitli hapis cezalarına çarptırıldı.

Yaşadığı bu olay nedeniyle ailesinin dağıldığını belirten Halil S., sanıklar hakkında ayrıca 500 bin liralık tazminat davası açtı. Dava görülürken sanıklardan Zeki A.'nın avukatı Güven Özata mahkemeye verdiği dilekçede, kaçırılıp dövülen ve şişe sokulan Halil S.'yi 'fırsatçılık' yapmakla karşı koymadığı için de 'onursuzluk'la suçladı.

TAZMİNATI BEĞENMEDİ

Tazminat talebiyle ilgili davaya bakan Antalya 5'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde bugünkü duruşmada karar çıktı. Sanıklar Zeki A., Ahmet S., Mustafa S. ve Ahmet S., 10 bin lirası cinsel saldırı dışındaki olaylar nedeniyle 30 bin lirası ise cinsel saldırı nedeniyle toplam 40 bin lira tazminat ödemeye mahkum edildi. Sanıklardan 500 bin lira maddi ve manevi tazminat talep eden Halil S., tazminatı beğenmediğini belirterek, "Temyiz edeceğim" dedi.

OLAY NASIL OLDU?

İşlerinin kötüye gitmesi sonucu 2005 yılında Zeki A.'dan faizle para alan Halil S., borcunu zamanında ödeyemedi. Zeki A., alacağını ödemeyen Halil S.'yi 3 adamıyla birlikte kaçırıp ormanlık alanda önce dövdü, ardından şişeye oturttu. Olayın ardından Halil S., kendisini döven ve cinsel tacizde bulunan Zeki A. ve 3 adamından şikayetçi oldu. Polisin yaptığı çalışmada şüpheliler Ahmet S., Mustafa S. ve Ahmet S. yakalanıp tutuklanırken, Zeki A. ise 2009'da yakalanarak tutuklandı. 4 sanık, 'hürriyeti kısıtlama' suçundan yargılandıkları davada 3'er yıl 4'er ay hapis cezasına çarptırıldı. Zeki A. ayrıca Halil S.'yi şişeye oturttuğu gerekçesiyle 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.