Rallinin ilk etabını tamamlayan tekne tutkunları, Samos Hotel'deki yemeğe katıldı. Rahmi Koç, yemekte yaptığı açıklamada, "Sabah erken saatte Sisam'a geldik. Burada hayatımızdan memnunuz. İki senede bir yapılan ve gelenek haline gelen Uluslararası Ege Yat Rallisi, bu yıl başka bir etapla bizi Atina'ya kadar götürecek. Umarım kazasız, belasız her yerde eğlenerek, yemek yiyerek ve sosyal aktivitelerde bulunarak Atina'ya varırız. Rallimiz Simi Adası'nda sona erecek" dedi.

TEK YABANCI TEKNE JAPONYA'DAN

Setur Marinaları tarafından bu yıl 6'ncısı organize edilen Uluslararası Ege Yat Rallisi'nin komodoru Necati Zincirkıran, amaçlarının Türk-Yunan dostluğunu pekiştirmek ve amatör yatçılığın gelişmesine katkı sağlamak olduğunu söyledi. Rallinin genelde Ege Denizi ve Türkiye'nin Batı Akdeniz sahillerinde yapıldığına dikkati çeken Zincirkıran, "Etkinliğin, uluslararası olması nedeniyle bugüne kadar birçok ulustan yabancı tekne de katılıyordu. Fakat bu yıl tek yabancı tekne var. Neden böyle oldu anlayamadık. Ancak, diğer Türk teknelerinde birçok yabancı arkadaş var. Bu rallinin bir özelliği de Ege adalarına yapılması. Atina'ya kadar gidiyoruz. Uzun bir ralli, uzun bir yol. Yaklaşık 530 mil olması öngörülüyor. Fakat hava şartları da son derece kötü. Yunan meteoroloji departmanının sitesinde kırmızı uyarı var. Yarışa elverişli bir hava yok. Biz ikinci etap İkaria için yarın sabah erkenden yola çıkmayı düşünüyorduk. İptal ettik. Saat 10.00'da bir toplantı yapacağız. Ondan sonra uygun olursa yola çıkacağız. Çünkü, selamet bizim için birinci derecede önemli. Denizcilikte en önemli unsurlardan biri can ve mal güvenliğini tam olarak sağlamak" diye konuştu.

BOZBURUN'DA SONA ERECEK

İki hafta sürecek ralliye 36 tekneyle, amatör ve profesyonel yaklaşık 150 yatçı katılıyor. Tekneler Kuşadası ve Sisam'ın ardından sırasıyla Ikaria, Mykanos, Kea, Pire (Atina), Kythnos, Paros, Amargos, Astipalia, Kos ve Symi'yi ziyaret ettikten sonra 3 Ağustos'ta Bozburun'da ralliyi tamamlayacak. Setur Marinalar Grubu'nun üst düzey yöneticilerinin de katıldığı rallide bir sağlık ekibi de yer alıyor.



FO(AÖ,AK)