Gelibolu Mevlevihanesi'nde yarın akşam düzenlenecek olan Şeb-İ Arus törenine katılmak üzere Çanakkale Valiliği'nin davetlisi olarak kente gelen Sırbistan Devlet Bakanı Sulejman Ugljan, Valiliği ziyaret etti. Devlet Bakanı olması nedeniyle Valilik önünde Polis Merasim Mangası tarafından resmi karşılama yapılan Bakan Ugljan, makam aracından indikten sonra Vali Güngör Azim Tuna ve diğer bürokratlarla tek tek tokalaştı. Konuk Bakan Ugljan, Vali Tuna tarafından kendisini bekleyen Polis Merasim Mangası'na yönlendirildi. Bakan Ugljan, Vali Tuna ile birlikte manganın karşısına geçmek istedi. Ancak Vali Tuna, Bakan'a yalnız başına geçmesi gerektiğini söyledi. Ugljan, Polis Merasim Mangası’nın karşısına yürüyüp tam ortasında durdu. Polis Merasim Birliği'nin amiri, Bakan Ugljan'a, "Polis Merasim Birliği emir ve görüşlerinize hazırdır sayın bakanım. Arz ederim" diye seslendi. Bakan Ugljan, mangayı başını öne eğerek selamladı. Polis Merasim Mangası, bakanın bu ilginç selamlama şekli karşısında ne yapacaklarına karar veremedi. Manganın amiri "Sağol" diyerek, karşılık verdi. Bakan Ugljan, ortada bir terslik olduğunu farkedip, önce soluna, sonra sağına baktı. Bu sırada devreye Vali Tuna girip, Bakan'ın kulağına ne yapması gerektiğini anlattı. Vali Tuna'dan aldığı yardım ile bu kez "Merhaba Polis" diyerek selamlama yapan Bakan'a, polis tören mangası bu kez hep bir ağızdan "Sağol" diyerek, karşılık verdi.

Valilik binasındaki ziyaretçi defterini imzalayan Ugljan, burada yaptığı açıklamada, "Balkanlarda yaşayan tüm topluluklar için Çanakkale tarihi özellikleri bakımından en önemli coğrafyayı teşkil ediyor. Böyle önemli bir kente gelmekten dolayı mutluluk duyuyorum. Türkiye-Sırbistan Karma Ekonomik Komisyonunun Sırbistan tarafındaki başkanıyım. Sırbistan Hükümeti’nde ikinci dönem bakanlık yapıyorum. Görev yaptığım 4.5 sene zarfında Türkiye ile Sırbistan arasında başta diplomatik olmak üzere her türlü ilişkiyi en üst seviyeye çıkardık" diye konuştu.

Vali Güngör Azim Tuna ise Şeb-İ Arus törenleri için davet ettikleri Bakan Ugljan'ı Valilik'te ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirtti. Bakan Ugljan'a, Şeb-i Arus töreninin yapılacağı Gelibolu Mevlevihanesi'nin minyatürünü hediye etti. İkilinin görüşmesi makam odasında devam etti.



BG(İÖ/SS)