Şırnak'ın Uludere İlçesi Taşdelen Köyü'nde 2004 yılında 10 yaşında olan Bayram Yılmaz, hayvan otlatırken  bulduğu bir konserve kutusunu kurcalamaya başladı. Kutunun içindeki patlayıcının infilak etmesiyle Bayram'ın iki kolu koptu, sağ gözü de kör oldu. Bugün 18 yaşında olan Bayram Yılmaz,  okuduğu Şenoba Beldesi Nurettin Aslan Çok Programlı Lisesi'nde karne aldı.

Lisenin 9'uncu sınıf öğrencisi olan Yılmaz, zor şartlarda okuduğunu belirterek, kendisine de çift kol nakli yapılmasını istedi. Kendisine verilen protez kolları hiç kullanamadığını söyleyen Yılmaz, öğretmenlerinin kendilerine ellerinden gelen yardımı yaptığını belirtti. Yılmaz, "Ben de kollarımın olmasını istiyorum. Bana da kol nakli yapılmasını istiyorum" dedi.

ATLETİZMDE İL BİRİNCİSİ OLDU

Beden eğitimi öğretmeni Özlem Taşdemir sayesinde sporla çok ilgilendiğini belirten Bayram Yılmaz, futbolcu olmak istediğini söyledi. Geçen yıl Cumhuriyet Bayramı'nda okullar arasıda yapılan atletizm yarışmasında il birincisi olduğunu anlatan Yılmaz," Uzun atlamaya da katılacaktım ama olmadı" diye konuştu.

Öğrencisi Bayram'ın çok başarılı olduğunu belirten Beden Eğitimi öğretmeni Özlem Taşdemir, "Nakil imkanından yararlanmasını isterim" dedi.

EK(GG/COŞ)