Cizre'de kepenk eylemi sırasında İdil Caddesi üzerinde toplanan ve aralarına çocukları da alan bir grup, yola barikat kurdu. İlçede sıkı güvenlik önlemleri alan polis, yolu kapatan  gruba müdahalede bulundu. Göstericilerin taş atarak direnmesi üzerine polis gaz bombası ve tazyikli su ile grubu dağıtıp yolu açtı.

Cizre'de aralarında Belediye Başkanı Mustafa Gören ve kadınların da bulunduğu 90 kişilik grup, Özgürlük Parkı'nda 48 saatlik açlık grevine başladı. Sloganların atıldığı parkta Abdullah Öcalan'ın fotoğrafının asıldığı görüldü. Polis ilçede, aldığı sıkı güvenlik önlemlerini artırırken, belirli bölgelere zırhlı araçlar konuldu.

ŞIRNAK'TA 100 KİŞİ AÇLIK GREVİNDE

Şırnak kent merkezinde eczane ve fırınların dışında işyerleri açılmazken, polis sıkı güvenlik önlemleri aldı. Sokakların boş olduğu kentte BDP il binası önünde toplanan aralarında Şırnak Belediye Başkan Vekili Faik Saltan ile partililerin bulunduğu 100 kişi kurulan çadırda 48 saatlik açlık grevi başlattı.

BDP İl Yönetim Kurulu üyesi Yusuf Uğur, "Cezaevlerindeki açlık grevi 67'inci güne girdi. Biz de bunlara destek amaçlı açlık grevini başlattık" dedi. Açlık grevinin sürdüğü çadırda sık sık sloganlar atıldı.

İDİL'DE ÇOCUKLAR POLİSLE ŞAKALAŞTI

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde kepenkler kapatılırken, açlık grevinde bulunacak yaklaşık 100 kişi Adile Naşit Caddesi üzerindeki Aşiti Parkı'nda bir araya geldi. Burada sıkı önlem alan polisler bir süre çocuklarla şakalaştı. Bazı polisler, çocuklara gaz maskesi ve kasklarını verip bir süre başlarına takmalarına izin verdi.

Adile Naşit Caddesi üzerinde barikat kuran yüzleri kapalı bir grup, önlem alan polise taş ve molotof ve havai fişeklerle saldırdı. Polis, gaz bombası ve basınçlı su ile müdahale ederek saldıran grubu dağıtırken, ilçede ara sokaklara kaçan göstericilerle polis arasında kovalamaca sürdü.

Şırnak'ın Silopi ile Beytüşşebap İlçesi'nde de esnaf kepenklerini açmadı.