YGS sınavında Şırnak il birincisi ve Türkiye 1173'üncüsü Faruk Mungan, il üçüncüsü ve Türkiye 7600'üncüsü Onur Aygaz ile il dördüncüsü ve Türkiye 8035'incisi olan Hediye Balcı, Dershane Müdürleri ile birlikte dün Şırnak Valisi Vahdettin Özkan'ı ve İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan'ı ziyaret etti. Şırnak Valisi Vahdettin Özkan dereceye giren öğrencileri laptop bilgisayar, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan da çeyrek altınla ödüllendirdi.

Öğrencilerin dereceye girmelerinin kendisini mutlu ettiğini belirten Vali Vahdettin Özkan, Cizre ilçesinde bulunan bir dershaneye geçen cumartesi günü çarşaflı bir kişi tarafından düzenlenen kaleşnikoflu saldırıyı da değerlendirdi. Şırnaklı öğrencilerin YGS'de başarı elde etmesinin kendileri için çok önemli olduğunu dile getiren Vali Özkan, şunları söyledi:

"Cizre İlçemizde ve Şırnak ilimizde eğitime büyük katkı sağlayan kuruma yönelik karanlık odaklarca silahlı saldırılar yapılıyor. Olaydan sonra dershaneye gittim. Memnuniyet verici bir ortam ile karşılaştım. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, yöneticilerimiz ve velilerin çoğu hep oradaydılar ve eğitime susadıklarını gördüm. Bu eğitimin daha da yaygınlaştırılması, eğitim hizmetinin daha da iyi icra edilmesi için neler yapabiliriz arayışı içerisinde olduklarını gördüm. Bu da bizi olağanüstü derecede etkiledi. Böyle bir silahlı saldırıya maruz kalan bir yerde 3-5 saat sonra buradaki arkadaşların anlayışı bize çok daha iyi çalışmamız gerektiğini gösterdi.

Bu tür saldırıları nefretler kınadığımızı belirtmiştik tekrar ifade etmek istiyorum. Buradaki öğretmenler idareciler olsun veliler, öğrenciler olsun bu tür karanlık odaklara alet olabilecek cehaletteki hiçbir insan kalmaması için, eğitimden daha fazla faydalanması, kendisine daha faydalı olması, ailesine toplumuna faydalı olması, için çalışmaktadırlar. Cizre'deki dershanenin böyle bir silahlı saldırıya maruz kalması en fazla Cizreliler Şırnaklılar rahatsız etmiştir. Zira bu kurşunlar Cizre'nin irfanına, ilmine, kültürüne ve eğitim talebine sıkılmış kurşunlar olarak biliniyor. Bu vesile ile kurumun öğretmenlerine öğrencilerine velilerine geçmiş olsun demek istiyorum. İnşallah böyle bir hadise bir daha yaşamaz,"