Uludere'nin Irak sınırında 28 Aralık gecesi düzenlenen ve 34 köylünün yaşamını yitirdiği hava operasyonuyla ilgili, bugün bir gazetede Şırnak Valisi Vahdettin Özkan'ın, "Bize katırlar silah yüklü demişlerdi" açıklamalara yeraldı.

Haber üzerine Şırnak Valiliği, yaptığı açıklamada, Vali Özkan'ın herhangi bir gazeteye habere konu edilen hususlarla ilgili bir açıklama yapmadığı belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:

"Söz konusu açıklama, bir köy muhtarıyla yapıldığı iddia edilen görüşmelere dayandırılmaktadır. Valiye teyit ettirilmeden gazetede yer alan şekilde haber yapılmasının sorumlu yayıncılık anlayışıyla bağdaşmadığı değerlendirilmektedir. 28.12.2011 tarihinde meydana gelen olaydan sonra olay yerinde silah ve mühimmat bulunduğu iddiaları ile ilgili olarak kolluk kuvvetleri olay yerine sevk edilmiş ve bu iddia teyit edilmemiştir. Sayın Vali tarafından Heron görüntülerinin incelemesinin yapıldığına ilişkin herhangi bir açıklama yapılmamıştır. Zira söz konusu incelemeler ilgili makamlar tarafından titizlikle yürütülmektedir. Esasen Valiliğin bu konuda açıklama yapması, hukuki sürecin sıhhatli işleyişi ile de bağdaşmamaktadır. Söz konusu olayla ilgili etkin bir biçimde inceleme ve soruşturma yapılabilmesi için Şırnak Valiliği ve bağlı tüm birimleri gereken her türlü desteği en üst seviyede vermektedir. Sayın Vali tarafından Uludere ilçemizde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza valiliğimizce yapılan taziye ziyareti sonrasında bu vatandaşlarımızın yakınlarıyla insani ve vicdani bir biçimde beraber olmak için örfi olarak kendileri Valilik Konutu'na akşam yemeğine davet edilmiş ve ailelerle samimi ortamda hasbihalde bulunulmuş ve acıları paylaşılmıştır."


EK(GG/SS)