Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik ünvanının verildiği 19 Eylül Gaziler Günü, Atatürk'ün anıtının bulunduğu Havuzbaşı semtinde düzenlenen törenle kutlandı. Törene Vali Sebahattin Öztürk, 9'uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Kamil Başoğul, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Küçükler, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Erzurum Şube Başkanı Salih Mesçi, muharip gaziler, askerler ve subaylar, kamu kurum müdürleri ve vatandaşları katıldı.

Tören, Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başladı. Törende konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Erzurum Şube Başkanı Salih Mesçi ,19 Eylül 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin çıkardığı özel bir kanunla Atatürk'e 'Maraşel' ve 'Gazi' ünvanı verildiğini söyleyerek, "Gaziliğin Türk- İslam kültüründe önemli bir yeri vardır. Tüm gazilerin gününü kutluyorum. Vatan için şehit ve gazi olmak duygusu anlatılamaz" dedi.

Valilik toplantı salonunda düzenlenen ikinci törende ise Şırnak'ta 13 Ekim 2008 yılında teröristlere girdiği silahlı çatışmada yaralanan Jandarma Uzman Çavuş İsa Çelik'e Devlet Övünç Madalyası verildi.



NÖ(KS/AAA)