Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 'Okul sütü programı' projesi kapsamında ilköğretim 1, 2, 3, 4 ve 5'inci sınıfına kadar öğrencilere dün dağıtalan sütlerden Diyarbakır'da 315 öğrenci rahatsızlanıp kaldırıldıkları hastanelerde tedavi gömüştü. Dünkü olayın ardından Diyarbakır'da dün rahatsızlanan öğrencilerin bulunduğu okullarda bugün süt dağıtımı yapılmadı.

Dün her hangi bir sorunun olmadığı okullarda süt dağıtımı yapılırken, yaşanan olayın bazı aileleri psikoloji olarak etkilemesi üzerine, bazı çocukların bugün dağıtılan sütlerden içmediği belirtildi. Okullarda ise öğrenci velilerine süt içilip içilmemesi konusunda doldurulmak üzere formlar dağıtıldı.

Bazı aileler, dün yaşanan olumsuzluklardan dolayı çocuklarına okullarda verilen sütü içirmeyeceklerini ve konu ile ilgili okul yönetimi ve öğretmenleri uyardıklarını belirterek, "Dün yaşanan olaylar nedeniyle çocuğumuza sütü içirmeyeceğiz. En azından bu rahatsızlıkların sütten mi başka bir şeyden mi kaynaklandığı ortaya çıkana kadar çocuklarımıza sütün verilmesini istimiyoruz. Şimdilik çocuklarımıza bu sütü içirmeyeceğiz" dedi.

ŞIRNAK'TA 100 ÇOCUK HASTANELERE KALDIRILDI

Şırnak'ın Uludere ve Beytüşşebap İlçelerinde bugün okullarda dağıtılan sütlerden rahatsızlanan yaklaşık 100 çocuk, Beytüşşebap Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Uludere İlçesi'nin 3 bin nüfuslu Uzungeçit Beldesi'ndeki İstiklal ve Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda içtikleri sütlerden 50 kadar öğrenci rahatsızlandı. Sağlık Ocağı'nın bulunduğu beldede doktor olmaması nedeniyle rahatsızlanan öğrenciler ambulans ve diğer araçlarla Beytüşşebap'a götürüldü.

Bu arada Beytüşşebap'ın çeşitli okullarında eğitim alan ve içtikleri sütlerden rahatsızlanan 50 kadar öğrenci de hastaneye götürüldü.

Beytüşşebap Devlet Hastanesi'ne yaklaşık 100 çocuğun tedavisi sürüyor.